Πόσο κοστίζει η νέα Lotus Emira των 400 ίππων;

Οι παραγγελίες για την Emira άνοιξαν σε Μ. Βρετανία και Γερμανία

  • -
  • -

Το ολοκαίνουριο sportcar της Lotus, το αυτοκίνητο που κλείνει έναν σπουδαίο κύκλο στην ιστορία της φημισμένης μάρκας, ξεκινά την εμπορική του πορεία. Η Emira είναι αρχικά διαθέσιμη σε Βρετανία και Γερμανία, με τις τιμές για την σπέσιαλ έκδοση V6 First Edition, να ορίζονται στις 75.995 λίρες και τα 96.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι τιμές και η έναρξη των παραγγελιών στις υπόλοιπες χώρες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2022 και οι παραδόσεις στους πελάτες αμέσως μετά.

emira

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Lotus, Matt Windle, η Emira V6 First Edition είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Κάθε χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης έχει επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα σχεδιασμού της μάρκας, προσφέροντας στους κατόχους την διαφορετικότητα που επιζητούν.

Το αυτοκίνητο είναι φουλ εξοπλισμένο, φέρει πλήθος τεχνολογιών, άψογη συνδεσιμότητα και όλες τις ανέσεις. Διακρίνεται για την εντυπωσιακή εμφάνιση, τις εκπληκτικές επιδόσεις και την εξαιρετική αεροδυναμική. Βασίζεται στην ολοκαίνουρια αλουμινένια πλατφόρμα «Sports Elemental» και ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος, ακριβώς πίσω από τα καθίσματα.

side

Πρόκειται για τον εξακύλινδρο turbo 3,5 λίτρων της Toyota απόδοσης 400 ίππων και 420 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο επίσης 6 σχέσεων. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 4,3 ή 4,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Η Emira First Edition πατά σε ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και προσφέρεται σε έξι αποκλειστικά χρώματα για το αμάξωμα (Seneca Blue, Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey και Nimbus Grey). Για το εσωτερικό υπάρχουν επτά αποχρώσεις με ραφές σε γκρι, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα, τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά 12 κατευθύνσεων και θερμαινόμενα, στο κέντρο της κονσόλας συναντάμε μια οθόνη 12,5 ιντσών και στον πίνακα οργάνων μια ακόμη οθόνη TFT 12,3 ιντσών.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από αυτές τις δύο οθόνες, με τη μεγαλύτερη να υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto και δορυφορική πλοήγηση.

interior

Η προσέγγιση στην καμπίνα είναι σαφώς premium, με υψηλής ποιότητας υλικά να καλύπτουν κάθε επιφάνεια. Για τις αποσκευές υπάρχουν δύο αποθηκευτικοί χώροι -εμπρός και πίσω- 151 και 208 λίτρων αντίστοιχα και αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα.

Για όποιος επιθυμεί κάτι πιο εξατομικευμένο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών έξτρα πακέτων (Drivers Pack, Design Pack και Design Pack). Το αυτόματο κιβώτιο με τα paddles πίσω από το τιμόνι κοστίζει 1.800 λίρες στην Αγγλία και 2.600 ευρώ στη Γερμανία.

Η βασική έκδοση της Emira αναμένεται να λανσαριστεί το 2023. Από το καλοκαίρι του 2022, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και με το πολυβραβευμένο μηχανικό σύνολο της Mercedes-AMG. Συγκεκριμένα, τον 2.0 turbo που φοράει η A45 AMG, τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο δίλιτρο της ιστορίας με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...