Το αυτοκίνητο της Aston Martin που θυμίζει F1 είναι έτοιμο

Έπειτα από μακρά περίοδο εξέλιξης, η περιβόητη Valkyrie, ένα από τα κορυφαία hypercar που έχουν πατήσει ποτέ τους τροχούς τους στην άσφαλτο, μπήκε στη γραμμή παραγωγής

  • -
  • -

Οι εκλεκτοί και προφανώς πάμπλουτοι πελάτες της Aston Martin μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την παράδοση των κλειδιών. Η Valkyrie περιγράφεται ως ένα από τα πιο εξελιγμένα, απόλυτα και απολαυστικά αυτοκίνητα. Συγκρίνεται μόνο τα αγωνιστικά, ενσωματώνοντας πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια της F1.

valkyrie1

Διαθέτει την τέλεια αναλογία απόδοσης/βάρους (1:1), έχει ύψος μόλις 1 μέτρο και περιορισμένο βάρος. Ο V12 6,5 λίτρων κινητήρας της Cosworth συνδυάζεται με σύστημα KERS, εκτοξεύοντας την ισχύ στους 1.155 ίππους και τη ροπή στα 900 Nm. Το όριο περιστροφής του μοτέρ είναι στις 11.100 σ.α.λ., με τον ήχο σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι να προκαλεί ρίγη.

valkyrie2

Το αυτοκίνητο έχει άδεια χρήσης για κίνηση στον δημόσιο δρόμο. Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain.

Η κατασκευή πραγματοποιείται στο Gaydon, την ιστορική έδρα της Aston Martin, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η συναρμολόγηση έχει ανατεθεί σε μια ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών και για να ολοκληρωθεί κάθε μονάδα απαιτούνται περίπου 2.000 εργατοώρες

valkyrie3

Φυσικά, η Aston Martin Valkyrie έκανε sold out από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Θα παραχθεί σε 150 μονάδες και η τιμή ανέρχεται στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. Όσοι την είχαν παραγγείλει, είχαν δώσει ως προκαταβολή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 585.000 ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...