Τράκαρε την πανίσχυρη McLaren των 680 ίππων (video)

Αυτό είναι το πρώτο ατύχημα για την εκθαμβωτική Artura και σημειώθηκε σε κάποια ορεινή διαδρομή της Ισπανίας

  • -
  • -

Λίγο μετά την έναρξη των παραδόσεων του πρώτου plug-in υβριδικoύ supercar της γκάμας της, ένας από τους ιδιοκτήτες είχε μια πολύ άσχημη εμπειρία. Ο οδηγός της McLaren Artura μπλε χρώματος τράκαρε μετωπικά με μια BMW σε δρόμο της Ισπανίας, με αποτέλεσμα τα οχήματα να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, το High-Performance Hybrid είναι δεξιοτίμονο, παρότι στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου οδηγούν από αριστερά. Προφανώς, είτε ο κάτοχος είναι από την Αγγλία όπως μαρτυρούν οι πινακίδες, είτε το αυτοκίνητο ανήκει στη McLaren και είχε μεταφερθεί στην Ισπανία για κάποιο event.

mclaren artura crash1

Όπως και αν έχει, για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθούν πολλά χρήματα, καθώς το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από εξωτικά υλικά.

Θυμίζουμε πως, η Artura τροφοδοτείται από έναν V6 3.0 twin turbo κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα απόδοσης 585 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. κι έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων στον μπροστά άξονα. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 680 ίππους και τα 720 Nm ροπής. Φέρει αυτόματο κιβώτιο SSG 8 σχέσεων, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 3 δευτερόλεπτα. Τα 0-200 έρχονται σε 8,3΄΄ και τα 0-300 σε 21,5΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 330 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα παραγωγής, χάρη στη χρήση της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). Το βάρος ανέρχεται στα 1.395 κιλά χωρίς τα υγρά και το πλαίσιο είναι carbon Monocell. Όσο για την τιμή, ξεκινά από 212.870 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...