Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του εκθαμβωτικού Nissan GT-R50 του 1 εκατ. ευρώ

Έπειτα από μακρά αναμονή οι ελάχιστοι τυχεροί πελάτες επιτέλους θα παραλάβουν το αριστουργηματικό τετράτροχο των Nissan και Italdesign

  • -
  • -

Η Italdesign, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του περιορισμένης παραγωγής supercar, ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις του εκθαμβωτικού Nissan GT-R50 ξεκίνησαν. Οι 50 αγοραστές θα λάβουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο Τορίνο, από την έδρα δηλαδή της εταιρείας.

nissan gt-r50-1

Κάθε αυτοκίνητο έχει εξατομικευτεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη. Το υψηλής απόδοσης όχημα βασίζεται στο Nismo, έχοντας ωστόσο τροποποιηθεί πλήρως. Πολλά τμήματα είναι κατασκευασμένα χειροποίητα από εξειδικευμένους τεχνίτες, γεγονός που δικαιολογεί έως ένα σημείο την τιμή του, η οποία ορίστηκε στα €990.000, χωρίς τους φόρους.

nissan-gt r50-2

Φυσικά, το Nissan GT-R50 By Italdesign έχει συλλεκτικό χαρακτήρα και για την κίνησή του φροντίζει ο V638RETT 3.8 λίτρων κινητήρας, που για την περίσταση έχει βελτιωθεί ειδικά από την NISMO και αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής. Το μοτέρ είναι συναρμολογημένο στο χέρι και ο ήχος του μαγικός.

nissan gt-r50-3

Έχοντας τις ευλογίες της ιαπωνικής φίρμας, οι Ιταλοί σχεδίασαν από την αρχή κάθε λεπτομέρεια του GT-R50. H εμφάνιση του supercar είναι άκρως επιθετική και η εικόνα του επιβλητική. Πατά σε ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 255/35 μπροστά και 285/30 πίσω. Από πίσω κρύβονται carbon κεραμικοί δίσκοι με κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση προέρχεται από τη Bilstein, τα ανθρακονήματα πρωταγωνιστούν σε κάθε σημείο του αμαξώματος και τα αεροδυναμικά βοηθήματα προκαλούν θαυμασμό.

nissan-gt-r50-4

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, προσδίδοντας μια premium αύρα. Οι οδηγοί απολαμβάνουν τα διακοσμητικά σε απόχρωση χρυσού, τις καλυμμένες από alcantara και carbon επιφάνειες και τις ψηφιακές οθόνες. Όσο για τα αγωνιστικά καθίσματα κατασκευασμένα επίσης από ανθρακονήματα, οποιοδήποτε επίθετο σε υπερθετικό βαθμό είναι αποδεκτό.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...