Η έκκληση της Volvo για μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της καθαρής ενέργειας. Πού στοχεύει η εταιρεία;

Η Volvo μέχρι το 2030 θέλει να γίνει περιβαλλοντικά ουδέτερη στην παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων

  • -
  • -

Η Volvo Cars απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες και τους προμηθευτές ενέργειας να δώσουν σημαντική ώθηση στην καθαρή ενέργεια, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα κλιματικά οφέλη που απορρέουν από τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας αναφοράς, εφόσον ένα αυτοκίνητο κατασκευάζεται και φορτίζεται με τη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, η αντίστοιχη μείωση στις εκπομπές CO2 είναι τεράστια. Φυσικά, όταν η αντίστοιχη φόρτιση πραγματοποιηθεί με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα, αυτή η διαφορά γίνεται πολύ μικρότερη.

Έτσι, έως το 2030, η Volvo Cars στοχεύει να έχει γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως γνωστοποιεί η εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα ερχόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα σημαντικό σκέλος της φιλοδοξίας που έχει η σουηδική φίρμα να καταστεί μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Ωστόσο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, η εταιρεία θα χρειαστεί τη βοήθεια τόσο των κυβερνήσεων όσο και του τομέα ενέργειας, προκειμένου τα αυτοκίνητά της να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυνατότητα μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

Για να αντιληφθείτε τι θέλει να πετύχει η μάρκα, όταν ένας οδηγός φορτίζει ένα C40 Recharge με καθαρή ενέργεια, όπως για παράδειγμα η αιολική ενέργεια, η επίπτωση του CO2 στον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου είναι λιγότερο από 50% σε σύγκριση με εκείνη ενός XC40 με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε αριθμούς και με βάση την αναφορά LCA για το C40 Recharge το αποτύπωμα CO2 στον κύκλο ζωής του μειώνεται σε περίπου 27 τόνους CO2, ενώ η αντίστοιχη τιμή για ένα XC40 με συμβατικό κινητήρα είναι 59 τόνοι. Βέβαια αν δεν χρησιμοποιηθούν ΑΠΕ τότε οι αντίστοιχες εκπομπές διαμορφώνονται στους 50 τόνους για το Recharge.

Επιπλέον, η αναφορά LCA αποκαλύπτει ότι οι εκπομπές για την παραγωγή ενός C40 Recharge είναι κατά 70% υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή για ένα βενζινοκίνητο XC40. Γι’ αυτόν τον λόγο, όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας λειτουργούν πλέον με 100% καθαρή ενέργεια, ενώ η μονάδα παραγωγής στην Τορσλάντα της Σουηδίας είναι πλήρως ουδέτερη κλιματικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...