Αποκαλύπτεται το νέο MINI

Το μέλλον του MINI είναι ξεκάθαρα ηλεκτρικό. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό στο τέλος της δεκαετίας, η εμβληματική μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει ένα πλούσιο μείγμα κινητήριων συνόλων.

  • -
  • -

Η νέα γενιά του δημοφιλούς MINI αναμένεται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξης, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους με πλήρως καμουφλαρισμένα πρωτότυπα οχήματα.

new mini1

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο όμιλος BMW, βλέπουμε πως το καινούριο MINI διατηρεί τις κλασικές αναλογίες και σχεδιαστικές γραμμές. Θα προσφέρεται τόσο σε τρίθυρο αμάξωμα όσο και πεντάθυρο, με την cabrio εκδοχή και την John Cooper Works να διατηρούνται κανονικά στην γκάμα.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με μοτέρ βενζίνης και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της φίρμας στην Οξφόρδη της Βρετανίας και όπως φημολογείται, το MINI electric θα πατά σε διαφορετική πλατφόρμα, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της αυτονομίας.

new mini2

Στο εσωτερικό περιμένουμε κάποιες αλλαγές στις οθόνες και τη χωροταξία. Το περιβάλλον αναμένεται να είναι ακόμη πιο premium, με τις επιφάνειες της καμπίνας να καλύπτονται από βιώσιμα υλικά και υφάσματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της MINI, έως το 2027 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της θα αφορούν ηλεκτρικές εκδόσεις. Το 2025, η εταιρεία θα λανσάρει το τελευταίο μοντέλο με συμβατικό κινητήρα και το 2030 θα έχει γίνει μια πλήρως ηλεκτρική φίρμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...