Mazda CX-5: Αποδείχθηκε το ασφαλέστερο SUV για πλευρική πρόσκρουση!

Παρόλο που τα τεστ που διεξήχθησαν ήταν δυσκολότερα από του 2020, τα περισσότερα μοντέλα της Mazda διέπρεψαν

  • -
  • -

Το Mazda CX-5 του 2021 είναι το μοντέλο που έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) μεταξύ άλλων 20 διαγωνιζόμενων. Ο αμερικανικός οργανισμός, ο οποίος διεξήγαγε τις αυστηρότερες δοκιμές της ιστορίας, υπογράμμισε ότι το CX-5 διακρίθηκε μεταξύ της ομάδας των οχημάτων μοντέλου 2020 και 2021.

Πιο συγκεκριμένα η νέα δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης χρησιμοποιεί βαρύτερο φράγμα από τον προκάτοχό της (1.900kg έναντι 1.500kg), ταξιδεύει με υψηλότερη ταχύτητα (60km/h έναντι 50km/h) και ταυτόχρονα παράγει 82% περισσότερη ενέργεια συντριβής από την προηγούμενη δοκιμή. Επιπλέον, το φράγμα επανασχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει καλύτερα ένα σύγχρονο SUV ή φορτηγό που συγκρούεται στις πόρτες ενός οχήματος και στην κολώνα Β.

Όπως ανέφερε το IIHS σε δηλώσεις του σχετικά με το CX-5. «Η δομή του οχήματος διατηρήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα κατά τη διάρκεια του crash test, οι αερόσακοι έκαναν πολύ καλή δουλειά προστατεύοντας τα κεφάλια των ανδρείκελων και υπήρξε πολύ μικρή εισβολή στην καμπίνα επιβατών, πράγμα που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι θα θέλαμε να δούμε όλα τα οχήματα να αποδίδουν στο μέλλον».

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένουμε η Mazda να παρουσιάσει εμπορικά το CX-5 στις στην Ευρώπη, με ένα μεγαλύτερο εύρος συστημάτων ασφαλείας όπως το Cruising & Traffic Support (CTS), καθώς και μια εξελιγμένη έκδοση των Adaptive LED Headlights (ALH). Παράλληλα, το επερχόμενο μοντέλο σηματοδοτεί την εισαγωγή του Mazda intelligent Drive Select (Mi-Drive), μιας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών λειτουργιών κίνησης με το πάτημα ενός διακόπτη.

Τέλος, όλα τα Mazda του 2021 που έχουν δοκιμαστεί από το IIHS μέχρι στιγμής βαθμολογούνται ως TOP SAFETY PICK+, δηλαδή κατέχουν την υψηλότερη δυνατή συνολική βαθμολόγηση του ιδρύματος. Εκτός από το CX-5, αυτά περιλαμβάνουν τα Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 και Mazda CX-30.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...