Το νέο Fiat 500 Iride απαιτεί 699 ευρώ για την απόκτησή του!

Πρόκειται για ένα e-scooter και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Fiat με την Mopar

  • -
  • -

Η FIAT σε συνεργασία με την Mopar, ανέπτυξαν το ηλεκτρικό scooter 500 Iride, το οποίο δίνει μια απάντηση στις σύγχρονες απαιτήσεις του micro-mobility, δηλαδή  την κάλυψη μικρών σχετικά αποστάσεων στα αστικά κέντρα, με έναν απόλυτα ευέλικτο, φιλικό προς το περιβάλλον και με προσιτό κόστος τρόπο.

Σχεδιασμένο από το Fiat Centro Stile και σε συνεργασία με την Compagnia Ducale, το 500 Iride αποτελεί ένα προϊόν, το οποίο αντλεί την έμπνευση του από το νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της FIAT. Αρκετά συμπαγές για να χωρά στο χώρο αποσκευών ακόμα και ενός αυτοκινήτου πόλης, το scooter είναι σχεδιασμένο ώστε να μετακινεί τον χρήστη του στα στενά της πόλης, με άνεση και ασφάλεια.

front

Από τα αρχικά βήματα της σχεδίασης, τα εμπλεκόμενα τμήματα συνεργάστηκαν ώστε να προσφέρουν ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας το οποίο παράλληλα θα διαθέτει το μέγιστο δυνατό επίπεδο εξατομίκευσης, στοιχείο στο οποίο ειδικεύεται η Mopar.

Καταρχάς, το όνομα του «500 Iride» προέρχεται από το κύριο σχεδιαστικό του χαρακτηριστικό, το οποίο είναι το στρογγυλό εμπρός φωτιστικό σώμα που είναι εμπνευσμένο από τους προβολείς του 500 και θυμίζει την ίριδα ενός ματιού. «Καρδιά» του 500 Iride αποτελεί ο ηλεκτροκινητήρας των 250W, ο οποίος –ανάλογα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις- εξασφαλίζει ταχύτητα έως 25χλμ./ώρα και αυτονομία 30χλμ.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου scooter αποτελούν τα ελαστικά διαμέτρου 10’’, η φαρδιά βάση που επιτρέπει στο χρήστη να έχει σε παράλληλη τοποθέτηση τα πόδια του, το πίσω αμορτισέρ, αλλά και η ρύθμιση της θέσης των χειριστηρίων. Παράλληλα το σύστημα εύκολης αναδίπλωσης και το συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 15 κιλά, επιτρέπουν την εύκολη φόρτωση του.

Αντίστοιχα υψηλό με το επίπεδο πρακτικότητας, είναι και το επίπεδο ασφάλειας που εξασφαλίζει το «pedestrian mode» και που περιορίζει την ταχύτητα σε πεζόδρομους. Ενδιαφέρον έχουν οι λειτουργίες που προσφέρονται μέσω της εφαρμογής, επιτρέποντας τη χρήση του scooter μόνο από συγκεκριμένα άτομα.

Από την άλλη, αντίστοιχα καινοτόμος είναι και ο τρόπος φόρτισης. Υπάρχει η επιλογή φόρτισης σε οικιακό δίκτυο, αλλά και σε παροχή 12V (όπως είναι για παράδειγμα η πρίζα ενός αυτοκινήτου), ενώ ειδικά για το ηλεκτρικό Fiat 500 η ειδική θήκη μεταφοράς-φόρτισης του scooter συνδέει απ’ ευθείας το 500 Iride με το αυτοκίνητο και το φορτίζει πλήρως, καταναλώνοντας λιγότερο από το 1% της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Το 500 Iride θα είναι διαθέσιμο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών της Fiat, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 699 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και 2 ετών εργοστασιακής εγγύησης. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...