Ηλεκτρική επανάσταση: Το Tesla Model 3 στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων τον Σεπτέμβρη

Για πρώτη φορά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παίρνει την πρωτιά των πωλήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

  • -
  • -

Αν και βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η αγορά αυτοκινήτου αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ, τα ηλεκτρικά μοντέλα συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Ο Σεπτέμβρης του 2021 έγινε ο πρώτος μήνας στην ιστορία της αυτοκίνησης, που ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κάθισε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Μιλάμε για το Tesla Model 3, με 24.591 ταξινομήσεις, που φέρνει τη νέα εποχή σε ο,τι αφορά την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης!

Άφησε πίσω του δημοφιλέστατα -και κατά πολύ φθηνότερα- αυτοκίνητα, όπως το Renault Clio και το Dacia Sandero. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι λόγω του τρόπου που ενεργεί η Tesla στις παραδόσεις των αυτοκινήτων της, φέρνει μεγάλες «φουρνιές» ανά τρίμηνο, κάτι που συσσωρεύει αρκετές παραγγελίες προηγούμενων μηνών. Σε κάθε περίπτωση, το επίτευγμά της είναι μοναδικό και η ιστορία, γράφτηκε: ένα ηλεκτρικό ανέβηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων.

ΔΟΚΙΜΗ TESLA MODEL 3: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Μάλιστα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, βλέπουμε ότι το Model 3 της Tesla απέχει σημαντικά από τα υπόλοιπα. Είναι φυσικά πρώτο και δεύτερο, ακολουθεί το Tesla Model Y με 8.926 ταξινομήσεις, περίπου τρεις φορές κάτω. Το Volkswagen ID.3 κλείνει την τριάδα με 8.302 ταξινομήσεις. Να τονίσουμε πως όλα τα στοιχεία προέρχονται από τη JATO Dynamics. Μάλιστα, πρόσφατα είδαμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 57%. Το γνωρίζουμε ήδη, όμως πλέον αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, ότι η ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης έφτασε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...