Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σημειώνουν αύξηση 57%!

Στους πρώτους 9 μήνες του 2021 το 1/5 των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά

  • -
  • -

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ACEA (European Automobile Manufacturers' Association) τα αμιγώς ηλεκτρικά όπως και τα Plug-in Hybrid οχήματα σημείωσαν ραγδαία αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2021. 

Όπως αποδεικνύεται τα ηλεκτρικά οχήματα απηχούν στον κόσμο και σημειώνουν χρόνο με τον χρόνο σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους καταλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερο μέρος από την «πίτα». 

Πιο συγκεκριμένα, τους πρώτους 9 μήνες του 2021, σημειώθηκε αύξηση 57% και 43% στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in Hybrid μοντέλων, αντίστοιχα.  

Από την άλλη, οι βενζινοκινητήρες εμφάνισαν μείωση κατά 35% παρόλο που ακόμα και τώρα κατέχουν το 40% της συνολικής αγοράς και σε ακόμα χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι πετρελαιοκινητήρες με μείωση της τάξης του 50%. 

Συνοψίζοντας, παρόλο που ακόμα πολλές χώρες (όπως η δική μας) αντιμετωπίζουν προβλήματα στην απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος, όπως για παράδειγμα οι σταθμοί φόρτισης, αποδεικνύεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα «τραβάνε» τον κόσμο και οι δυσκολίες αυτές θα θέσουν στιβαρότερα θεμέλια για το μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...