Το νέο καινοτόμο ελαστικό της Continental

Πρωτοποριακό, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά και ιδανικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

  • -
  • -

Η Continental πρόσφατα αποκάλυψε το νέο καινοτόμο τεχνολογικό concept ελαστικού, με την ονομασία «Continental». Αποτελείται από ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανιχνεύσιμων, ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, με καινοτόμο και ελαφρύ σχεδιασμό, που συμβάλλει στη διατήρηση πολύτιμων πόρων και στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, χάρη σε ένα ανανεώσιμο πέλμα.

Το Conti GreenConcept υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στο να γίνει ο πιο προοδευτικός κατασκευαστής ελαστικών, με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, μέχρι το 2030. Για την Continental, «βιώσιμα» είναι όλα τα υλικά που προέρχονται από κύκλους ζωής κλειστού κυκλώματος, δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανθρώπους ή στο περιβάλλον και προέρχονται από υπεύθυνες πηγές, καθώς και είναι κλιματικά ουδέτερα, σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

continental1

Μεταξύ των βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται είναι το φυσικό καουτσούκ από ρωσικές πικραλίδες (ρωσικά ραδίκια), το πυριτικό άλας από φλούδες ρυζιού, τα φυτικά έλαια και οι ρητίνες. Όλα αυτά οδηγούν σε σημαντική μείωση των υλικών που βασίζονται στο αργό πετρέλαιο.

Πολυεστέρας από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET

Το Conti GreenConcept αποτελείται, επίσης, από 17% ανακυκλωμένα υλικά: συγκεκριμένα ανακυκλωμένο χάλυβα και ανακυκλωμένο μαύρο άνθρακα, καθώς και - σε βιομηχανική πρώτη - πολυεστέρα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, για το περίβλημα του ελαστικού. Κατά την κατασκευή ενός σετ τεσσάρων ελαστικών, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν συνολικά, πάνω από 60 ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Ένα άλλο μέρος της «εξίσωσης» βιωσιμότητας του Conti GreenConcept είναι το ειδικό μείγμα υλικών που κατέστη δυνατό από το «COKOON» - μια τεχνολογία για τη φιλική προς το περιβάλλον συγκόλληση υφασμάτων, με μείγματα καουτσούκ.

Έξυπνα οχήματα, βασισμένα στον ελαφρύ σχεδιασμό που εξοικονομεί πόρους

Το ελαστικό ζυγίζει μόλις 7,5 κιλά, καθιστώντας το έως και 40% πιο ελαφρύ από τα συμβατικά. Αυτή η μείωση βάρους έγινε δυνατή, χάρη σε ένα βελτιστοποιημένο σχέδιο πέλματος, ένα ειδικό πλευρικό τοίχωμα και ένα νέο σχέδιο περιβλήματος, με βελτιστοποιημένο, ως προς το βάρος, πυρήνα.

continental2

Χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό του, το Conti GreenConcept προορίζεται κυρίως για χρήση σε «έξυπνα» και ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, εξοπλισμένα με αισθητήρες αλλά και κινητήρες που εξοικονομούν πολύτιμους πόρους.

Επίσης, διακρίνεται για τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο πέλμα του. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Continental, μπορεί να επιτύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία με βάση το σύστημα Ετικέτας Ελαστικού EU.

continental3

Χαμηλή αντίσταση κύλισης σημαίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, οδηγώντας έτσι σε μετρήσιμη βελτίωση, όσον αφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στην περίπτωση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτό σημαίνει πιο μεγάλο χιλιομετρικό ωφέλιμο και πιο χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Στα ηλεκτρικά οχήματα, η χαμηλή αντίσταση κύλισης οδηγεί σε διευρυμένη χιλιομετρική εμβέλεια. Οι υπολογισμοί της Continental - οι οποίοι έχουν επικυρωθεί από κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων - δείχνουν ότι μείωση της αντίστασης κύλισης, κατά 25%, μπορεί να οδηγήσει σε έως και 6% πιο μεγάλη χιλιομετρική εμβέλεια για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ειδική λωρίδα πέλματος, ικανή για πολλαπλές ανανεώσεις

Το φυσικό καουτσούκ που χρησιμοποιείται για το μείγμα του πέλματος του Conti GreenConcept είναι το 100 % φυσικό καουτσούκ, Taraxagum. Με βάση αυτό, το νέο ελαστικό μπορεί να αναγομωθεί πολλές φορές, με ελάχιστη επένδυση, τόσο σε χρόνο όσο και σε υλικά. Η πράσινη γραμμή βάσης στο πέλμα σηματοδοτεί τη μετάβαση από το πέλμα στο περίβλημα. Τα άθικτα περιβλήματα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολύτιμες πρώτες ύλες που είναι ενσωματωμένες σε αυτό μπορούν, επίσης, να επαναχρησιμοποιηθούν.

continental4

Επιπλέον, ένας αισθητήρας Continental τελευταίας γενιάς, στο εσωτερικό του ελαστικού, καθιστά δυνατή την προγνωστική οδήγηση, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της θερμοκρασίας, της πίεσης και του βάθους του πέλματος. Αυτό δίνει στους οδηγούς πρόσθετα δεδομένα, ώστε να μπορούν να κάνουν σωστές επιλογές, προωθώντας έτσι την φιλική προς τους πόρους οδήγηση.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...