Στις 3 Νοεμβρίου η επίσημη αποκάλυψη του νέου Volkswagen ID.5

Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV Coupe είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα

  • -
  • -

Η Volkswagen εμπλουτίζει την γκάμα της σειράς ID με ένα άκρως ενδιαφέρον ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2022. Πρόκειται για το ID.5 το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την coupe εκδοχή του ID.4 και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Modular Electric Drive Matrix (MEB).

new vw id5 1

Μάλιστα, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου – με έντονο καμουφλάζ – από το Βερολίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο στις 3 Νοεμβρίου. Μαζί με το ID.5 θα αποκαλυφθεί και η έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά GTX.

Οι προδιαγραφές, τα ηλεκτρικά σύνολα και οι μπαταρίες προέρχονται αυτούσια από τα ID.4 και ID.4 GTX. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς αγγίζει τους 204 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. Στη δεύτερη συναντάμε δύο ηλεκτροκινητήρες με χαρακτηριστικά ηλεκτρικής τετρακίνησης, 300 ίππους και 460 Nm ροπής.

new vw id5 2

Η αυτονομία του ID.5 ξεπερνά τα 460 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 77 kWh. Στο εσωτερικό δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τους χώρους να είναι εξαιρετικοί παρά την κεκλιμένη οροφή και την αισθητική high-tech. Εμπρός από τον οδηγό θα υπάρχει μια μικρή οθόνη που προβάλλει τις βασικές πληροφορίες και στο κέντρο του ταμπλό μια μεγαλύτερη οθόνη αφής, η οποία ενσωματώνει πλήθος υπηρεσιών συνδεσιμότητας και εφαρμογών για τα πολυμέσα και την ψυχαγωγία.

new vw id5 3

Όσον αφορά στο προφίλ του αυτοκινήτου, είναι σαφώς πιο σπορτίφ και δυναμικό, χάρη στην έντονη γραμμή στο πλάι, τους μεγάλους τροχούς, το χαμηλωμένο ύψος της οροφής και το μυώδες πίσω τμήμα με την αεροτομή στο ανώτερο σημείο της πέμπτης πόρτας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...