Η Lamborghini Urus στον πιο ψηλό δρόμο του κόσμου

Το εντυπωσιακό SUV επιδόσεων ανέβηκε σε υψόμετρο 5.900 μέτρων, κατακτώντας την κορυφή του Umling La Pass στην Ινδία

  • -
  • -

Η Urus περιγράφεται ως το κορυφαίο Super Sport SUV που κυκλοφορεί στους δρόμους. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, το ίδιο και οι ικανότητες κίνησης σε όλα τα εδάφη. Χάρη στην προηγμένη τετρακίνηση και το άκρως αποδοτικό σύστημα «ANIMA» με τις έξι λειτουργίες (Strada, Sport, Corsa, Terra, Neve και Sabbia), το αυτοκίνητο ανταπεξέρχεται με επιτυχία σε κάθε πρόκληση.

lambo urus india1

Για να αποδείξει πόσο ικανό είναι το μοντέλο της γκάμας της, η Lamborghini πήγε μέχρι Ladakh της Ινδίας. Στην περιοχή αυτή έχει κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Συνοριακών Δρόμων (BRO) το Umling La Pass, ένα θαύμα της μηχανικής, η πιο σκληρή, απαιτητική και δύσκολη οδική διαδρομή, η οποία φθάνει σε ύψος τα 19.300 πόδια, δηλαδή τα 5.882 μέτρα.

Με ελάχιστες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -20 βαθμούς Κελσίου, εξαιρετικά λεπτή πυκνότητα αέρα, τρομερές ριπές ανέμου κι ένα απρόβλεπτο οδόστρωμα με την άσφαλτο να διαδέχεται τα χαλίκια, τις πέτρες και τις τσιμεντένιες επιφάνειες, μόνο οι ατρόμητοι οδηγοί και τα υψηλής αντοχής τετράτροχα τολμούν να διαβούν.

lambo urus india2

Αυτόν τον μεγαλοπρεπή δρόμο με τη μαγική θέα και τις στροφές που «κόβουν την ανάσα» διάβηκε πριν λίγες μέρες η Lamborghini Urus. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν φυσικά επαγγελματίας οδηγός, αναδεικνύοντας πλήρως τις δυνατότητες του οχήματος με τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα των 650 ίππων και 850 Nm ροπής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...