H Ford βρήκε τον τρόπο για να εντοπίζει τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Η εφαρμογή συμβάλει στην ανάκτηση δεδομένων του οχήματος και με ένα κουμπί μπορεί να διαπιστωθεί η κατάσταση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη.

  • -
  • -

Η Ford παρουσιάζει μία πρωτοποριακή υπηρεσία η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά στην αποφυγή ή στη μείωση των κλοπών οχημάτων.  

Αναλυτικότερα, η υπηρεσία Stolen Vehicle Services λειτουργεί  μέσω της εφαρμογής FordPass και στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνευτεί απόπειρα κλοπής. Επιπλέον η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία αναφοράς του συμβάντος στην αστυνομία και παρέχει υποστήριξη όλο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του οχήματος.

Μόνο το διάστημα μεταξύ 2009 και 2018, περισσότερα από 500.000 οχήματα κλάπηκαν ετησίως σε όλη την Ε.Ε. Την ίδια περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο τα περισσότερα από τα κλεμμένα οχήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το «Stolen Vehicle Services» βασίζεται στο σύστημα ανίχνευσης SecuriAlert 3 και στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη μέσω του FordPass Connect σε περίπτωση διάρρηξης του οχήματος.

Αρχικά, η υπηρεσία αυτή ήταν διαθέσιμη στη νέα Mustang Mach-E GT και στη συνέχεια σε άλλα μοντέλα της Ford. Αποτελεί τμήμα του πακέτου συνδρομών της Ford Secure, που παρεχόταν δωρεάν για μία δοκιμαστική περίοδο με συμβατά οχήματα. Η διάθεσή της ξεκίνησε το 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ φέτος επεκτείνεται σταδιακά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής, εάν ο ιδιοκτήτης λάβει ειδοποίηση για μη εξουσιοδοτημένη ενέργεια, ένα απλό πάτημα κουμπιού αρκεί για την αναφορά του κλεμμένου οχήματος. Επίσης, η εφαρμογή βοηθά τον ιδιοκτήτη να προστατεύσει και να ανακτήσει το όχημά του αναφέροντας το συμβάν στην αστυνομία.

Πως δουλεύει;

Το Stolen Vehicle Services είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες και μέρες προκειμένου να ενεργοποιεί από απόσταση το «theft mode». Έτσι εάν ένας από τους αισθητήρες κλοπής ενεργοποιηθεί, το FordPass app δείχνει την πρόσφατη κατάσταση του οχήματος για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να διαπιστώσει εάν το όχημα έχει μετακινηθεί ή έχει γίνει απόπειρά εισόδου σε αυτό εν αγνοία του, ενώ του παρέχει τη δυνατότητα ακύρωσης των ενεργειών σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...