Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει μέχρι στιγμής η BMW;

Η βαυαρική φίρμα ισχυροποίησε τη θέση της στις βασικές αγορές ανά την υφήλιο, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να υπερδιπλασιάζουν τις πωλήσεις τους

  • -
  • -

Παρά την έλλειψη σε ημιαγωγούς και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν στην παραγωγή, η BMW εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους πωλήσεων τη φετινή χρονιά, επιτυγχάνοντας κερδοφόρα ανάπτυξη.

sales bmw1

Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, η μάρκα από το Μόναχο παρέδωσε σε πελάτες σε όλο τον κόσμο 1.703.080 νέα αυτοκίνητα, καταγράφοντας σημαντική άνοδο. Οι αγορές της Κίνας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, εμφάνισαν μεγάλη ανάπτυξη, με τη ζήτηση για τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας να είναι εντυπωσιακή.

Η Κίνα είναι με διαφορά η πιο σημαντική χώρα για τη BMW, όπως και για όλους τους premium κατασκευαστές άλλωστε. Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ασίας πουλήθηκαν το πρώτο εννιάμηνο του έτους 669.637 οχήματα, την ώρα που σε όλη τη Ευρώπη οι ταξινομήσεις το ίδιο διάστημα έφτασαν τις 724.933 μονάδες και στις ΗΠΑ τις 265.683.

sales bmw2

Όσον αφορά στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 43,1% αγγίζοντας τις 78.333 μονάδες – οι 59.688 αφορούσαν τα BEV. H ηλεκτρική BMW iX3 έδωσε σημαντική ώθηση με τις πωλήσεις της να φτάνουν τις 20.887 μονάδες, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται περαιτέρω άνοδος, καθώς οι παραγγελίες για τις επερχόμενες iX και i4 είναι ήδη μεγάλες.

Στο σύνολο, την τιμητική του έχουν τα SUV και τα Sports Activity Coupé της γκάμας, όπως τα Χ1, Χ3, Χ4 και Χ5, καταγράφοντας 764.958 μονάδες πωλήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...