Οι επιβάτες στα Audi θα μπορούν να βλέπουν ταινίες και να παίζουν videogames (video)

Τα επόμενα χρόνια τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων

  • -
  • -

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από τα αυτοκίνητα θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Οι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Audi, εξελίσσουν πρωτοποριακές τεχνολογίες, έχοντας ως στόχο να κάνουν τις μετακινήσεις πιο διασκεδαστικές.

audi holoride1

Η γερμανική φίρμα έδωσε μια γεύση από τις τεχνολογίες αυτές, αναφέροντας πως σχετικά σύντομα, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων στα μοντέλα της γκάμας, θα μπορούν να φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) βιώνοντας τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

Αυτό που εντυπωσιάζει ωστόσο, είναι πως το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Αν για παράδειγμα το όχημα διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το …διαστημόπλοιο, στο οποίο επιβαίνει στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος που φοράει τη συσκευή Holoride.

audi holoride2

Η Holoride με την οποία συνεργάζεται η Audi, είναι μια start-up εταιρεία που δημιουργεί πολύμορφες εμπειρίες στις διαδρομές με αυτοκίνητο, προωθώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες VR ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) σε διάφορους κατασκευαστές.

Πρόσφατα, παρουσίασε μια πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας και παράλληλα, έκανε μια επίδειξη του Holoride σε εκδηλώσεις στην Καλιφόρνια και στο Σάλτσμπουργκ με ένα Audi e-tron.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...