H Tesla τοποθετεί τον πρώτο Megacharger σταθμό φόρτισης

Το ταχύτερο δίκτυο φόρτισης στον κόσμο, μια προηγμένη εγκαταστάση που μπορεί να φορτίζει με ισχύ 1 MW έφτιαξε η Tesla

  • -
  • -

Το 2022 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το καινοτόμο αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό Semi της αμερικανικής φίρμας. Ο τράκτορας της Tesla περιγράφεται ως ο κορυφαίος στην ιστορία και θα μπορεί να φορτίζει με την εκπληκτική ισχύ του 1 MW, παρέχοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα αναπλήρωσης ενέργειας σε ελάχιστα λεπτά.

megacharger1

Αυτό θα συμβεί χάρη στους Megacharger, τους ολοκαίνουριους σταθμούς φόρτισης που έχει αναπτύξει η εταιρεία του πολυμήχανου Elon Musk. Το συγκεκριμένο δίκτυο είναι ότι πιο ισχυρό έχει εξελιχθεί ποτέ. Μάλιστα, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης εγκατάστασης στο Gigafactory εργοστάσιο της μάρκας στη Νεβάδα.

Διαβάστε για το SEMI

Οι Megacharger μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες των φορτηγών Semi στον μισό χρόνο σε σχέση με τους Superchargers, παρέχοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων σε λιγότερο από μισή ώρα.

megacharger2

Με μια πλήρη φόρτιση, το φορτηγό της Tesla μπορεί να διανύσει έως 600 μίλια κα όχι 500 μίλια όπως είχε ειπωθεί αρχικά, δηλαδή σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα. Η ικανότητα ρυμούλκησης αγγίζει τους 36 τόνους και οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Όσο για την τιμή, στις ΗΠΑ ξεκινά από 150.000 δολάρια.

Το SEMI έχουν παραγγείλει κολοσσοί όπως οι UPS, PepsiCo και Anheuser-Busch. Στις κεντρικές αποθήκες αυτών, θα τοποθετηθούν αντίστοιχες υποδομές φόρτισης Megacharger.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...