Ιδανικό για οικογένειες το νέο Hyundai Tuscon (video)

Εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας και προηγμένα συστήματα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία σε γονείς και παιδιά από τη νέα γενιά του κορεατικού SUV

  • -
  • -

Τη σήμερον ημέρα τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών, καθιστώντας την οδήγηση ασφαλέστερη από ποτέ. Η Hyundai δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα, με το καινούριο Tuscon να αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των SUV.

new <a href=hyundai tuscon1" width="100%" height="">

Η κορεατική εταιρεία σχεδίασε και εξέλιξε το αυτοκίνητο για τις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών. Αυτό το Tuscon ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή χάρη στη σύγχρονη εικόνα του, την άνεση, την οδική συμπεριφορά, τη high tech συνδεσιμότητα και τα πολυάριθμα συστήματα.

Για τη Hyundai, η διατήρηση της ασφάλειας των οικογενειών αποτελεί προτεραιότητα. Το Tuscon περιγράφεται ως η ναυαρχίδα της, οπότε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, φέρει μια από τις πιο ολοκληρωμένες σουίτες προστασίας.

Οι επτά αερόσακοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτός ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού έπειτα από πρόσκρουση. Το «Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)» ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα σε περίπτωση που ανιχνεύσει πιθανότητα επικείμενης σύγκρουσης, ενώ το «Multi-Collision Braking» συμβάλλει στην αποφυγή δευτερογενών ή πολλαπλών προσκρούσεων, εφόσον προκύψει ατύχημα.

new hyundai tuscon2

Το «FCA» μάλιστα, έχει αναβαθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σαρώνει όλο τον δρόμο εντοπίζοντας πεζούς και ποδηλάτες και επενεργώντας αποτελεσματικά σε μια διασταύρωση. Επιπλέον, τα «τυφλά» σημεία εκμηδενίζονται χάρη στο «Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA)».

Η Hyundai προχωρά ένα βήμα παραπέρα με το «Blind-spot View Monitor (BVM)», παρέχοντας πλάνα μέσω της κεντρικής κάμερας και από τις δύο πλευρές του οχήματος. Κατά τους ελιγμούς, το «Surround View Monitor (SVM)» με την κάμερα 360 μοιρών εντοπίζει ακόμη και παιδάκια ή κατοικίδια, ειδοποιώντας τον οδηγό και ενεργοποιώντας τα φρένα αν χρειαστεί.

new hyundai tuscon3

Κατά την όπισθεν από ένα πάρκινγκ χωρίς ορατότητα, το «Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA)» προστατεύει τον κάτοχο και κατ΄επέκταση τους επιβάτες. Τέλος, μέσω της υποβοήθησης παρκαρίσματος, η διαδικασία στάθμευσης ακόμη και στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης γίνεται παιχνιδάκι.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται και προβάλλονται από τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα με απόλυτα ακρίβεια.

Θυμίζουμε πως, το νέο Hyundai Tuscon είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με κινητήρες βενζίνης και diesel ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ως υβριδικό και ως plug-in hybrid. Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 25.490 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...