Κάθετος στον ορισμό ορίων ταχύτητας στις Autobahn ο Sebastian Vettel

Η περίοδος χάριτος για τους «γρήγορους» των γερμανικών δρόμων τελειώνει;

  • -
  • -

Όταν ένας οδηγός αγώνων έχει χτίσει την καριέρα του χάρη στις υψηλές ταχύτητες, είναι αναμενόμενο να έχει μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη για το ζήτημα της έλλειψης ορίων ταχύτητας από τις γερμανικές Autobahn. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Sebastian Vettel, ο οποίος μιλώντας για τους αυτοκινητόδρομους της πατρίδας του, οι οποίοι φημίζονται για την δυνατότητα που προσφέρουν σε όλους τους χρήστες τους να κινηθούν δίχως καμία αναστολή με όσα χιλιόμετρα θέλουν, δήλωσε πως ο ορισμός ορίων ταχύτητας αποτελεί μονόδρομο εάν οι αρχές θέλουν να μειώσουν τόσο τον κίνδυνο, όσο και τις εκπομπές ρύπων.

Στην αρχή μία τέτοια γνώμη από έναν οδηγό της Formula 1 μπορεί να ξενίσει, αλλά αν το σκεφτούμε καλύτερα ένα άτομο που έχει σμιλευτεί κινούμενο σε υψηλές ταχύτητες, ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως υπάρχουν και όρια, τα οποία αν ξεπεραστούν οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Στην συνέντευξη του στο Auto Motor Sport, ο Γερμανός οδηγός είπε: «Δεν έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις. Πρέπει να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα. Ο ορισμός ορίου ταχύτητας θα μπορούσε να μειώσει σχεδόν κατά 2 εκατομμύρια τόνους τις εκπομπές CO2. Εκτός αυτού, υπάρχουν δυστυχήματα που συμβαίνουν στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, των οποίων η μόνη αιτία είναι η έλλειψη ορίων ταχύτητας. Ακόμη και μόνο μία ζωή να σωθεί, η απόφαση είναι αδιαμφησβήτητη για μένα.»

Αν κάτι δεν λείπει από την Γερμανία είναι οι πίστες. Η προσθήκη ορίων στις Autobahn μόνο πιο διάσημες θα τις κάνει. Είναι αυτό το τέλος για τα διάσημα τμήματα των γερμανικών αυτοκινητόδρομων; Εσείς τι γνώμη έχετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...