Η Mercedes ξεπούλησε παρά την κρίση

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο η γερμανική φίρμα κατάφερε να υπερκεράσει τα όποια εμπόδια

  • -
  • -

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε το πρώτο εννιάμηνο του έτους για τη Mercedes. H μάρκα με σήμα το αστέρι αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην παραγωγή των εργοστασίων λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών, παραδίδοντας το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 1.617.508 νέα αυτοκίνητα.

mercedes record1

Βέβαια, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις συνεχίζονται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κατάσταση δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί άμεσα για καμία εταιρεία, όσο καλά προετοιμασμένη κι αν είναι.

Μεγάλο ρόλο στην επίτευξη του ρεκόρ πωλήσεων της Mercedes-Benz Cars διαδραμάτισαν τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας. Η ζήτηση ήταν αρκετά μεγάλη, με τις ταξινομήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζουν τις 184.369 μονάδες, εμφανίζοντας άνοδο 142,7%. Τα EQC και EQA ήταν τα πιο δημοφιλή, με 17.938 και 13.021 παραδόσεις, αντίστοιχα.

mercedes record2

Εξαιρετική ήταν η πορεία των μοντέλων της σειράς Mercedes-AMG με 116.394 μονάδες, αλλά και των  ακριβότερων οχημάτων της Mercedes-Maybach με 10.809 πωλήσεις. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες, η αύξηση οφείλεται κατά κύριο στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει η πιο σημαντική στον κόσμο για τη γερμανική μάρκα (592.203 συνολικά οχήματα).

Στην Ευρώπη οι παραδόσεις έφθασαν τα 528.180 αυτοκίνητα, με την GLC να είναι το best seller μοντέλο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...