Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα και ποιο είναι το best seller μοντέλο της Volvo;

Η σουηδική φίρμα σημείωσε αύξηση πωλήσεων το πρώτο εννιάμηνο του έτους, παραδίδοντας σε πελάτες πάνω από 530.000 οχήματα

  • -
  • -

Παρά τις προκλήσεις που προκλήθηκαν από την έλλειψη ημιαγωγών και τη διακοπή λειτουργίας των προμηθευτών, η Volvo κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, φθάνοντας στις 530.649 μονάδες παγκοσμίως.

volvo sales1

Η ζήτηση για τα προϊόντα της premium μάρκας παρέμεινε ισχυρή αυτό το διάστημα, με τον αριθμό των αυτοκινήτων που διατέθηκαν online να αυξάνεται κατά 360%. Η ανάπτυξη αυτή τροφοδοτήθηκε από το ενδιαφέρον εκ μέρους των πελατών, σε συνδυασμό με μία ευρύτερη προσφορά σε περισσότερες αγορές.

Η σειρά Recharge των μοντέλων της Volvo Cars, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, συνέχισε να ελκύει τους αγοραστές. Το μερίδιο των μοντέλων Recharge που πωλήθηκαν παγκοσμίως άγγιξε το 24,9% στο πρώτο εννεάμηνο και το 26,9% τον Σεπτέμβριο.

Μεγαλύτερη αγορά παραμένει αυτή της Ευρώπης, με 220.371 αυτοκίνητα. Τον περασμένο μήνα ωστόσο, η έλλειψη διαθέσιμων οχημάτων είχε επίπτωση στα στοιχεία των πωλήσεων, επηρεάζοντας τις επιδόσεις αγορών όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και η Ιταλία.

volvo sales2

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι παραδόσεις ανήλθαν στις 95.365 μονάδες, ενώ στην Κίνα καταγράφηκαν 132.610 ταξινομήσεις.

Όσο για το best seller μοντέλο της γκάμας, δεν είναι άλλο από το XC60. Το μεσαίο πολυτελές SUV επέλεξαν 162.596 πελάτες. Στη δεύτερη θέση και με ελάχιστη διαφορά ακολούθησε το XC40 (156.920), ενώ αρκετά πιο πίσω έμεινε το μεγάλο XC90 (80.402).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...