Όλα τα συστήματα του νέου VW Polo

Η γερμανική μάρκα έχει προικίσει το Polo με κάθε λογής τεχνολογία, παρέχοντας σε οδηγό και επιβάτες υψηλά επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας

  • -
  • -

Αφού ανανεώθηκε τόσο σε αισθητικό επίπεδο όσο και σε μηχανικό, η Volkswagen ξεκίνησε τη διάθεση του best seller supermini στην ελληνική αγορά. Το Polo προσφέρεται αρχικά σε τρία επίπεδα εξοπλισμού διαθέτοντας μεταξύ άλλων, προβολείς LED, πίσω φώτα τεχνολογίας LED, Digital Cockpit, πολυλειτουργικό τιμόνι, κεντρικό αερόσακο ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού – συνοδηγού, οθόνη αφής, εφαρμογές App-Connect και πολλά ακόμη.


vw polo systems2

Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από 17.750€ για τη βασική έκδοση 1.0 MPI EVO 80 PS και από 19.250€ για την 1.0 TSI 95 PS που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ας δούμε όμως αναλυτικά, τα συστήματα και τις τεχνολογίες του Polo, στοιχεία που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας.


new polo systems2

Ψηφιακό εσωτερικό: Ακολουθείται η φιλοσοφία του οριζόντιου σχεδιασμού, που χαρίζει αίσθηση πλάτους και ευρυχωρίας. Το Digital Cockpit προσφέρεται στάνταρ συνδυάζοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνης αφής σε μία ενιαία μονάδα. Στην έκδοση Digital Cockpit Pro, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων από οθόνη 8΄΄ αναβαθμίζεται στις 10,25 ίντσες.

new polo systems3

Το Climatronic περιλαμβάνεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ενώ κάτω από τη μονάδα κλιματισμού βρίσκονται δύο φωτιζόμενες θύρες USB-C και μια θήκη για προαιρετική επαγωγική φόρτιση smartphone.

Η κεντρική οθόνη ποικίλει ανάλογα την έκδοση, έχοντας διάσταση 6,5΄΄, 8΄΄ και 9,2 ίντσες.

Εντύπωση κάνουν οι προβολείς IQ.LIGHT LED matrix που συναντάμε στα Touareg, Passat, Golf και Tiguan, όπως και το πρωτοποριακό για την κατηγορία IQ.DRIVE Travel Assist. Το σύστημα μπορεί να αναλάβει το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση του αυτοκινήτου σε ταχύτητες που ξεκινούν από 0 χλμ./ώρα (με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη) ή 30 χλμ./ώρα (χειροκίνητο κιβώτιο) έως τη μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου (ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για τον έλεγχο του Polo ανά πάσα στιγμή).

new polo systems4

Επίσης, εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά Adaptive Cruise Control (ACC)το οποίο συνεργάζεται με το DSG και το σύστημα πλοήγησης για να λαμβάνει προληπτικά υπόψη τις τοπικές πληροφορίες ορίων ταχύτητας, τις πινακίδες ορίων της πόλης, τις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους. Οι τιμές του ανανεωμένου Volkswagen Polo

Το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist παρέχεται από τη βασικό έκδοση, όπως και το Front Assist που παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και συνεργάζεται με το City Emergency Braking, επεμβαίνοντας στα φρένα αν παραστεί ανάγκη.

Από την άλλη, το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών επενεργεί αν εντοπίσει μια πιθανή κατάσταση ατυχήματος - όπως έντονο φρενάρισμα, υπερστροφή ή υποστροφή – πρεντείνοντας αυτόματα τις ζώνες ασφαλείας για τον οδηγό και τον συνοδηγό, κλείνοντας τα παράθυρα και την ηλιοροφή.

new polo systems7

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η υποβοήθηση στάθμευσης οδηγώντας αυτόματα το Polo σε κάθετους ή παράλληλους χώρους στάθμευσης. Το σύστημα ενεργοποιείται πατώντας ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα. Χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις, ο οδηγός επιλέγει την πλευρά στην οποία θα σταθμεύσει το όχημα. Μόλις το Park Assist βρει έναν αρκετά μεγάλο χώρο στάθμευσης χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υπερήχων (40 εκατοστά χώρου ελιγμών μπροστά και πίσω αρκούν), μπορεί να ξεκινήσει η υποβοηθούμενη στάθμευση. Ο οδηγός ενεργοποιεί όπισθεν και χρειάζεται μόνο να επιταχύνει και να φρενάρει (μια αυτόματη λειτουργία πέδησης βοηθά σε περίπτωση ανεπαρκούς χώρου). Το αυτοκίνητο χειρίζεται το τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...