Το νέο 308 σηματοδοτεί τη 211η επέτειο της Peugeot!

Η νέα γενιά του hatchback μπήκε στην παραγωγή, 211 χρόνια μετά την ίδρυση της γαλλικής εταιρίας στην Mulhouse.

  • -
  • -

 Το νέο Peugeot 308 αποτελεί μέρος της συνολικής αναβάθμισης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που φέρει το νέο έμβλημα της μάρκας. Η ιστορία της Peugeot ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1810, κάτι που την καθιστά ως την παλαιότερη ενεργή μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ταυτόχρονα το 2021 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία γιορτάζει ένα ακόμα ορόσημο - την είσοδό της στον κόσμο της κινητικότητας για όλους: στα τέλη του καλοκαιριού του 1891, δηλαδή μόλις πριν από 130 χρόνια, το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε σε ιδιώτη στη Γαλλία ήταν ένα Peugeot.

Έτσι λοιπόν, στα 211 χρόνια της, το όνομα και τα προϊόντα της Peugeot έχουν μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με ποδήλατα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ..

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες ανά την υφήλιο, επιβεβαιώνοντας έτσι σε καθημερινή βάση την πρόβλεψη του Armand PEUGEOT ότι το αυτοκίνητο θα έκανε την διάσημη πλέον φίρμα «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

 Ο κόσμος έχει αλλάξει αυτά τα 211 χρόνια, αλλά ο ρυθμός της εξέλιξης αυτής έχει επιταχυνθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Η ψηφιοποίηση και η υπερσυνδεσιμότητα έχουν πυροδοτήσει νέους τρόπους σκέψης, νέους τρόπους κατανάλωσης και νέους τρόπους μετακίνησης. Με την ήδη διευρυμένη γκάμα ηλεκτροκίνησης (το 70% των μοντέλων προσφέρουν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις) και μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας (infotainment) που ξεκίνησε με το νέο 308.

 Έχουν περάσει 130 χρόνια από τότε που η Peugeot παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη στις 2 Οκτωβρίου του 1891: Ο κύριος Poupardin, κάτοικος του Dornach, παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Ήταν ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων! Από εκείνη την ημέρα του 1891, περίπου 75 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί σε πελάτες παγκοσμίως.

Τέλος, οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων (αλλά και των πιο εκσυγχρονισμένων) θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια μονάδα του ιστορικού Type 3, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό που παραδόθηκε στον κύριο Poupardin το 1891, στο μουσείο Peugeot Adventure Museum στην περιοχή Sochaux.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...