Δεν έμεινε απούλητη ούτε μία Alfa Romeo Giulia GTA

Παρήχθη σε μόλις 500 μονάδες, είναι το κορυφαίο, πιο απολαυστικό και ποθητό αυτοκίνητο στη σύγχρονη ιστορία της ιταλικής φίρμας

  • -
  • -

Μια καλλονή, ένα απερίγραπτα ελκυστικό τετράτροχο, με απίθανη ισχύ και επιδόσεις που «κόβουν την ανάσα». Όταν η Alfa Romeo παρουσίασε τις Giulia GTA και GTAm, οι εραστές της οδήγησης έμειναν άφωνοι.

alfa giulia gta1

Προκειμένου να διατηρήσει τον συλλεκτικό τους χαρακτήρα, η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει την παραγωγή της νέας Giulia GTA (Gran Turismo Alleggerita) και της πιο ακραίας έκδοσής της με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα που εξελίχθηκαν με βάση αυτά του μονοθεσίου της F1.

Πολλοί επιχείρησαν να τα αποκτήσουν, αλλά μόλις 500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τα έκαναν δικά τους. Όπως ανακοίνωσε η Alfa Romeo, το μοντέλο έκανε sold out. Στην πλειονότητα κατέληξαν σε συλλέκτες από την Ευρώπη και την Αμερική, έως την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και το πάθος για τη μάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο.

giulia gta2

Οι GTA και GTAm δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 χρόνια της μάρκας. Βασίζονται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζονται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 2.9 bi-Turbo κινητήρα απόδοσης 540 ίππων.

Χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, το βάρος του αμαξώματος είναι μειωμένο κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia QV, επιτυγχάνοντας την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία.

guilia gta3

Η έκδοση GTAm φέρει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα από carbon και εξατομικευμένα στοιχεία. Η ίδια αγωνιστική φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με την εταιρεία να προσφέρει αποκλειστικά πακέτα εξατομίκευσης στους πελάτες. Οι αγοραστές μπορούσαν να παραγγείλουν το μοντέλο στα χρώματα «GTA Red», «Trophy White» και «Montreal Green», να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, στο roll-bar και βέβαια στις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

Διαθέσιμες ήταν και στην Ελλάδα, με την τιμή για τη GTA να ορίζεται στα €247.000 και για την GTAm στα €254.000. Στην Ιταλία, κόστιζαν 175.000 και 180.000 ευρώ αντίστοιχα και στη Βρετανία 176.500 και €181.500.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...