Renault Arkana: Όλες οι τιμές και οι εκδόσεις του coupe SUV

Ένα μοντέλο που έβαλε την Renault στον χάρτη των coupe SUV και διατίθεται σε πληθώρα υβριδικών εκδόσεων.

  • -
  • -

Η Renault φαίνεται να έχει ρέντα μιας και τα τελευταία χρόνια δείχνει να παρουσιάζει και να φέρνει στην αγορά μοντέλα σμιλευμένα και φτιαγμένα σύμφωνα με όλα τα must των καταναλωτών. Το Arkana φυσικά είναι ένα από αυτά. Αν και το γνωρίσαμε πριν από ούτε 3 χρόνια, έχει ήδη να χαράξει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία μιας και πρόκειται για ένα από τα λίγα προσιτά coupe SUV. Αν και η ανανεωμένη του εκδοχή έχει ήδη παρουσιαστεί, φρεσκάροντας το μοντέλο με την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, εμείς θέλουμε να δούμε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις που έχει το γαλλικό SUV στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Έως ότου έρθει τουλάχιστον και στην δική μας αγορά η ανανεωμένη εκδοχή. Ενημερωτικά να πούμε πως αναμένεται να έρθει μέσα στο τρέχον έτος.

Αποκλειστικά υβριδικό με αποδοτικά και οικονομικά σύνολα

Το coupe SUV – το πρώτο που είδαμε να μην προέρχεται από premium μάρκα – είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με υβριδική τεχνολογία, με τα κινητήρια σύνολα να αξιοποιούν mild-hybrid σύστημα στην μία περίπτωση και Full Hybrid στην άλλη. Και τα δύο να πούμε πως προσφέρονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

arkana

Στη βάση της γκάμας υπάρχει ο ήπια υβριδικός τετρακύλινδρος turbo των 1,33 λίτρων με 140 ίππους και 260 Nm ροπή, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων. Στη συνέχεια έχουμε την full hybrid εκδοχή με το όνομα E-Tech Hybrid. Εδώ ένας τετρακύλινδρος, ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες, έχουν το αποτέλεσμα 145 ίππων, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η οικονομία καυσίμου είναι εκείνη που ξεχωρίζει.

Δείτε εδώ την video-δοκιμή του Renault Arkana Hybrid E-Tech

Το Arkana E-Tech Hybrid φορτίζει την μπαταρία του κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Στη συνέχεια, οι ισχυρότεροι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε αρκετές περιπτώσεις των καθημερινών μετακινήσεων, μειώνοντας σημαντικά τις απαιτήσεις σε καύσιμο. Και εδώ το κιβώτιο είναι αυτόματο, διαφορετικής τεχνολογίας όμως (multi-mode).

Οι εκδόσεις εξοπλισμού και οι τιμές τους

Από πλευράς εκδόσεων η Renault έχει απλοποιήσει αρκετά την διαδικασία προσφέροντας δύο επίπεδα τόσο για το mild-hybrid, αλλά και για το ισχυρότερο full hybrid. Τον ρόλο του βασικού πακέτου εξοπλισμού και για τα δύο κινητήρια σύνολα έχει η έκδοση Equilibre, ενώ η πλουσιότερη έκδοση είναι η techno.

arkana

Στο βασικό εξοπλισμό βρίσκομαι πληθώρα απαραίτητων στοιχείων ασφάλειας αλλά και πολυτέλειας όπως η πλούσια παλέτα συστήματων ενεργητικής ασφάλειας, αλλά και τεχνολογίες όπως σύστημα πολυμέσων EASY LINK με οθόνη 7 ιντσών και φώτα τεχνολογία Full LED.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή του Renault Arkana 1.3 TCe MHEV EDC 140 PS

Οι τιμές ξεκινούν από τις 30.680 € για την έκδοση Equibre με τον 1.3 TCe 140 PS EDC Hybrid και από τις 34.990 € για το Arkana Ε-Tech των 145 ίππων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...