Νέος ταχυφορτιστής που φορτίζει σε 15 λεπτά όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)

Η ABB αποκάλυψε τον νέο της ταχυφορτιστή Terra 360, ένα προηγμένο speedcharger που μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια στις μπαταρίες σε χρόνο – ρεκόρ

  • -
  • -

Υποδομές και γρήγοροι φορτιστές. Από αυτά τα δύο θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης τα επόμενα χρόνια. Οι οδηγοί ανά τον κόσμο δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά αυτό που τους προβληματίζει είναι η αυτονομία και το δίκτυο.


charger ABB

Οι κατασκευαστές και οι εταιρείες ενέργειας επενδύουν συνεχώς και αναζητούν λύσεις ώστε να κάνουν την ηλεκτροκίνηση πιο εφικτή. Σταδιακά, αναμένεται να τοποθετηθούν χιλιάδες νέοι σταθμοί, αλλά και φορτιστές που θα παρέχουν ενέργεια σε τόσο γρήγορο χρόνο, όσο το να βάζεις βενζίνης.

Η ελβετική εταιρεία ABB για παράδειγμα, προχώρησε στη δημιουργία ενός υπερφορτιστή, ικανού να καλύψει τις ανάγκες κάθε είδους ηλεκτρικού οχήματος, ανεξαρτήτως μάρκας και ενεργειακού περιεχομένου μπαταρίας.

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον Terra 360 από τους υπόλοιπους, είναι το γεγονός ότι φορτίζει ταυτόχρονα έως τέσσερα αυτοκίνητα χάρη στα ισάριθμα καλώδια που διαθέτει και μάλιστα με μέγιστη ισχύ τα 360 kW. Αυτό σημαίνει πως, σε μόλις 3 λεπτά εξασφαλίζει σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα αυτονομία 100 χιλιόμετρα και σε 15 λεπτά αναπληρώνει πλήρως την ενέργεια της μπαταρίας.

ABB charger1

Όπως ανακοίνωσε η ABB, οι πρώτοι ταχυφορτιστές θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης στα τέλη του έτους και από τις αρχές του 2022 σε ΗΠΑ, Ασία και Λατινική Αμερική. Σταδιακά, το δίκτυο θα επεκταθεί σε όλες τις αγορές.

Οι Terra 360 έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διαδικασία φόρτισης να είναι εύκολη ακόμη και σε οδηγούς ΑΜΕΑ, επιλέγοντας τα βήματα απλά και κατανοητά μέσω οθόνης αφής 27 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...