Έρχεται MX-5 Turbo;

Ένα στιγμιαίο λάθος στο site της Mazda στον Καναδά έχει ανάψει φωτιές στην κοινότητα φίλων του πιο δημοφιλούς roadster καθώς εμφάνισε την επιλογή ενός turbo κινητήρα!

  • -
  • -

Είναι πολύ εύκολο, για ένα αυτοκίνητο με τόσο πολλούς και αφοσιωμένους οπαδούς παγκοσμίως, να ξεσπούν κατά καιρούς φήμες. Αυτές μπορεί να έχουν ρεαλιστική βάση ή απλά να προέρχονται από λάθος ή παρεξήγηση. Η πιο πρόσφατη φήμη, που ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει, προέκυψε από την ίδια τη Mazda. Συγκεκριμένα στον διαμορφωτή οχήματος (configurator) του επίσημου site της Mazda Καναδά εμφανίστηκε η δυνατότητα επιλογής υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα turbo.

screen

Ένα print screen αργότερα, σύσσωμη η κοινότητα των MX-5 στο ίντερνετ έχει οργιάσει σχετικά με το… «τουρμπάτο ΜΧ-5 που έρχεται»! Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι ένα αθώο λάθος, άλλοι λένε ότι εμφανίστηκε κατά λάθος δημόσια η επιλογή που ετοιμάζεται για το άμεσο μέλλον, όλοι όμως εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με την πιθανότητα εμφάνισης ενός turbo MX5, μετά το περίφημο MazdaSpeed Miata της δεύτερης γενιάς! Πολλοί μιλούν για την τοποθέτηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που γνωρίσαμε στο άσπονδο αδελφάκι του ΜΧ-5, του Fiat 124 Spider ενώ άλλοι λένε ότι επιτέλους η Mazda θα παρουσιάσει δικό της turbo Skyactive. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...