Μια απίθανη Rolls-Royce κάνει τη διαδρομή Λονδίνο - Εδιμβούργο (video)

Η ξεχωριστή Silver Ghost 1701, ένα ακριβοθώρητο τετράτροχο που έχει γράψει ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή βγήκε εκ νέου στους δρόμους

  • -
  • -

Ελάχιστα οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν από 110 χρόνια έχουν τη δυνατότητα να είναι πλήρως λειτουργικά και να μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις. Η Silver Ghost 1701 είναι ένα από αυτά, μεγαλώνοντας τον μύθο της Rolls-Royce.

rolls royce silver ghost front

Στις τάξεις των φίλων της RR είναι το πιο διάσημο μοντέλο της φίρμας. Καθόλου άδικα, αν αναλογιστεί κανείς τι έχει πετύχει αυτό το αυτοκίνητο.

Το 1911, η Silver Ghost 1701 κέρδισε τον αγώνα ταχύτητας «London-Edinburgh Trial»,  ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 1.286 χιλιομέτρων με τον καλύτερο χρόνο, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα τα 31,5 χλμ./ώρα. Ο ρυθμός μπορεί να μην ακούγεται αρκετός σήμερα, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των δρόμων εκείνης της εποχής, πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

rolls royce silver ghost trial

Η ιστορία επαναλήφθηκε, με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο να κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή από το  Λονδίνο στο Εδιμβούργο, ακολουθώντας τον παραδοσιακό Great North Road. Η συλλεκτική Rolls-Royce μαζί με άλλες εννέα Ghost εκκίνησαν από τα γραφεία του Royal Automobile Club στη βρετανική πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου και έφθασαν στην έκθεση της Rolls-Royce Motor Cars Edinburgh την επόμενη μέρα.

Το tour στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλα τα αυτοκίνητα κατέφθασαν στον προορισμό χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, με τους οδηγούς να απολαμβάνουν τη μαγική διαδρομή και τις αρετές των αξιοθαύμαστων τετράτροχων της RR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...