Ηλεκτρικό sportscar με εκπληκτική αισθητική και αυτονομία 643 χιλιόμετρα

Φουτουριστικό διθέσιο με καταγωγή από τη Βρετανία, εξαιρετική αεροδυναμική και υψηλής απόδοσης μπαταρίες

  • -
  • -

Τέσσερις βρετανικές εταιρείες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σπορ αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά την ανάπτυξη των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Aura Concept back

Η Astheimer ανέλαβε το design, η Potenza Technology προμήθευσε τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό σύνολο, η BAMD Composites ανέπτυξε τα πάνελ στο αμάξωμα και το εσωτερικό από ανακυκλώσιμα υλικά και η Conjure φρόντισε για τη διεπαφή ανθρώπου – μηχανής (HMΙ), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Spark EV για την αποτελεσματική διαχείριση κατά την φόρτιση.

Το concept ονομάζεται Aura και περιγράφεται ως το «πρώτο ηλεκτρικό μεγάλης εμβέλειας της Βρετανίας». Για την εξέλιξη και κατασκευή του, η κοινοπραξία χρειάστηκε λιγότερο από έναν χρόνο εργασίας.

Aura Concept side

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική, τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Οι πίσω τροχοί καλύπτονται για τη μείωση της αντίστασης κύλισης και ο διαχύτης πίσω συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση του αέρα κάτω από το όχημα.

Υπάρχουν δύο μπαταρίες συνολικού ενεργειακού περιεχομένου 88 kWh. Η πρώτη είναι τοποθετημένη κάτω από το μακρύ καπό και η άλλη στο πάτωμα. Η διάταξη αυτή επιλέχθηκε ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη κατανομή βάρους, καθώς και η εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση που απαιτηθεί συντήρηση.

Οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού συνόλου δεν ανακοινώθηκαν. Αυτό που έγινε γνωστό, είναι πως η αυτονομία αγγίζει τα 643 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία Spark EV, ο οδηγός λαμβάνει εξαιρετικά ακριβείς και ρεαλιστικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας μέσω της κεντρικής οθόνης 10 ιντσών που υπάρχει στο ταμπλό. Το σύστημα «διαβάζει» τις καιρικές συνθήκες, το στυλ οδήγησης, την κίνηση στον δρόμο και άλλα δεδομένα, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε χρειάζεται ο κάτοχος.

Aura Concept move

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το λογισμικό του Aura προσφέρει σχεδόν άριστη διαχείριση και είναι ακριβές σε ποσοστό 95%, κάτι που δεν πετυχαίνει κανένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο.

Η κοινοπραξία δεν σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή το concept. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πουλήσει τις τεχνολογίες σε άλλους κατασκευαστές και κυρίως το πρωτοποριακό λογισμικό του Spark EV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...