Δείτε πώς παρκάρει μόνο του ένα SUV όπως το Ford Kuga

Μέσω της εφαρμογής FordPass δίνεις εντολή και το αυτοκίνητο μπορεί να σταθμεύσει χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι.

  • -
  • -

Οι χώροι στάθμευσης στην Ευρώπη έχουν διαστάσεις περίπου 2,44 μ. x 4,88 μ. Στο παρελθόν θεωρούνταν ιδανικοί για να παρκάρει ένα όχημα, ωστόσο, πλέον, οι διαστάσεις είναι οριακές καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και μεγαλύτερα.

Για να μπορέσει ένας οδηγός να σταθμεύσει σωστά και με ασφάλεια το όχημά του όπως το νέο Kuga, είτε πρέπει να είναι αρκετά έμπειρος, είτε να αφήσει το ίδιο το αυτοκίνητο να κάνει τη δουλειά.

Η Ford προάγει τη διαδικασία παρκαρίσματος με ένα Aυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ένωση Γερμανών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (VDA), η «μπλε οβάλ» φίρμα ανέπτυξε με παρόχους υποδομών και τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Bosch, μια πρωτοποριακή τεχνολογία, δείχνοντας πώς ένα συνδεδεμένο όχημα μπορεί να επικοινωνεί με την υποδομή όχι μόνο για την ανεύρεση ενός χώρου στάθμευσης αλλά και για να παρκάρει αυτόνομα.

Το «Automated Valet Parking» επιτρέπει στους οδηγούς μέσω του app να στέλνουν το όχημα να παρκάρει μόνο του – ενώ οι ίδιοι βρίσκονται έξω από αυτό.

 

Πώς γίνεται αυτό;


Χάρη σε μια σειρά προηγμένων αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στον σταθμό στάθμευσης, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος και συγχρόνως διαχειρίζεται όλη την κυκλοφορία. Οι αισθητήρες του σταθμού στάθμευσης αναγνωρίζουν και εντοπίζουν το όχημα για να το καθοδηγήσουν να παρκάρει μέσω των κατάλληλων ελιγμών. Εάν η υποδομή ανιχνεύσει κάτι στην πορεία του οχήματος, όπως πεζό, άλλο όχημα ή οποιοδήποτε εμπόδιο, ακινητοποιεί άμεσα το όχημα.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία της αυτοματοποιημένης καθοδήγησης στον κενό χώρο στάθμευσης, ο οδηγός πρέπει να αφήσει αρχικά το αυτοκίνητο σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή FordPass.

Μέσω του ίδιου app μπορεί να δώσει εντολή για την επιστροφή του οχήματος στην περιοχή που έχει οριστεί. Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί γλυτώνουν το περπάτημα σε μεγάλα πάρκινγκ και επίσης τις όποιες καθυστερήσεις προσπαθώντας να εντοπίσουν το όχημα.

Το σύστημα θα είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν και έχουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, Electronic Stability Control, ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση. Το μόνο πρόσθετο στοιχείο που χρειάζεται είναι μία μονάδα έξυπνης επικοινωνίας για το «Automated Valet Parking».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...