Οι Premium κατασκευαστές εμπιστεύονται τη Hankook για τα ελαστικά των μοντέλων τους

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν στην ποιότητα των ελαστικών Hankook μάρκες όπως η Audi, η Porsche, η BMW, η MINI και η Tesla

  • -
  • -

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη των μοντέλων τους. Ρυθμίζουν το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα, τη συμπεριφορά τους στις στροφές, τη λειτουργία της ανάρτησης και τη γεωμετρία με απόλυτη ακρίβεια, προκειμένου να παραδώσουν στους πελάτες τους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουν είναι να βρουν το σωστό προμηθευτή ελαστικών για να «παντρέψουν» το δικό τους δημιούργημα με ένα αξιόπιστο, αποδοτικό λάστιχο σε όλες τις συνθήκες, ώστε τα χρήματα που επένδυσαν, οι ώρες εξέλιξης και οι δοκιμές να λάμψουν στα μάτια των πελατών τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι που πάρα πολλές κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου επιλέγουν τελικά τη Hankook. Με μια ευρεία γκάμα ελαστικών που καλύπτουν από μικρά οχήματα πόλης, έως κατασκευές απόλυτων επιδόσεων, παρέχουν πολλαπλές λύσεις για αγοραστές που ενδιαφέρονται είτε για άνεση και χαμηλή κατανάλωση, είτε για απόλυτο κράτημα και υποδειγματική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

Audi, BMW, MINI, Porsche, Tesla και Volkswagen είναι μερικά από τα ονόματα premium μαρκών που εμπιστεύονται τη Hankook για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε πολλά από τα μοντέλα τους. Άλλωστε η Hankook μπορεί να υποστηρίξει πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα χάρη στη μεγάλη ποικιλία τύπων ελαστικών που προσφέρει.

Με τη σειρά Kinergy, προτεραιότητα έχει η άνεση και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στη συνέχεια υπάρχουν τα Ventus S1 σε διάφορες παραλλαγές που ταιριάζουν από αυτοκίνητα επιδόσεων, έως και μεγάλα SUV με αυξημένο βάρος, ενώ διαθέσιμα είναι ακόμη και ειδικά εξελιγμένα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με χαμηλή αντίσταση κύλισης για κορυφαία αυτονομία, αλλά και βέλτιστη πρόσφυση.

Η Hankook όμως, δεν περιορίζεται σε αυτές τις επιλογές. Δίνει λύση στους λάτρεις της offroad οδήγησης με τα Dynapro AT2 και Dynapro HP2, όπως και στους οδηγούς επαγγελματικών van με το Vantra LT, που χαρακτηρίζονται από αντοχή στα φορτία, τη μεγάλη διάρκεια ζωής και τον ακριβή έλεγχο του οχήματος όταν είναι άδειο, που σημαίνει ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου βάρος στον πίσω άξονα.

Ελαστικά για κάθε όχημα και χρήση

Αφού αναφέρθηκαν μερικές από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν ελαστικά της Hankook στα αυτοκίνητά τους (Audi, BMW, MINI, Porsche, Tesla, Volkswagen), ας δούμε μερικά παραδείγματα από τα μοντέλα που τοποθετούνται και τις διαστάσεις τους. Η προτίμηση ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων σε μια εταιρεία ελαστικών λέει πολλά, αφού έτσι αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του. Το ελαστικό είναι το μόνο εξάρτημα που συνδέει με το δρόμο ένα μοντέλο που χρειάστηκε μεγάλη επένδυση, άπειρες ώρες και πολύ κόπο στην εξέλιξή του. Οπότε δεν έχει άλλη επιλογή: το ελαστικό πρέπει να είναι κορυφαίο, για να αναδείξει τις αρετές του αυτοκινήτου.



Audi

H Audi εξοπλίζει πολλά από τα μοντέλα της με ελαστικά της Hankook. Από το μικρότερο της γκάμας που είναι το A1 (διαστάσεις από 185/65 R15) μέχρι το θηριώδες RSQ8 με τον twin turbo V8 των 600 ίππων (μοντέλο Hankook Ventus S1 Evo 3 σε διαστάσεις 295/35 R23), στην γερμανική μάρκα εμπιστεύονται την οικονομία, την κορυφαία απόδοση και το υψηλό κράτημα που εγγυάται η Hankook. Μερικά ακόμη παραδείγματα χρήσης ελαστικών της εταιρείας από την Audi είναι το RS4 (Hankook Ventus S1 Evo 2 σε διάσταση 275/30 R20), το RS6 (Hankook Ventus S1 Evo 3, 285/30 R22), το A1 Citycarver (Hankook Ventus S1 Evo 3, 215/40 R18) και το A8 (Hankook Ventus Prime 3, 235/60 R17).

BMW

Με μεγάλη παράδοση στην οδηγική απόλαυση, η BMW δεν μπορεί να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το κομμάτι ελαστικά. Οι Βαυαροί επιλέγουν Hankook για πολλά από τα μοντέλα τους, από τη Σειρά 1 με κίνηση στον εμπρός άξονα (Hankook Ventus Prime 2, 205/55 R16), τη Σειρά 4 με κίνηση στον πίσω άξονα (Hankook Ventus S1 Evo 3, 255/40 R18), έως και τα εντυπωσιακά SUV επιδόσεων X3/X4 M των 510 ίππων (Hankook Ventus S1 Evo Z, 265/40 R21) με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους.

MINI

H MINI ενδιαφέρεται πολύ για την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της. Η αίσθηση “go kart” που προσφέρουν τα ΜΙΝΙ αποτελεί το δυνατότερο όπλο του τμήματος marketing. Τα ελαστικά της Hankook τα συναντάμε σε ποικιλία διαστάσεων από 175/65 R15 μέχρι και 225/35 R18. Η τελευταία βρίσκεται στο κορυφαίο -και ακριβότερο- μοντέλο της γκάμας, το John Cooper Works GP3, ένα σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο 306 ίππων με απόλυτες επιδόσεις στην πίστα, roll bar αντί πίσω καθισμάτων και εξελιγμένα μηχανικά μέρη που εστιάζουν στη δημιουργία ανόθευτης αίσθησης της οδήγησης. Το GP3 απευθύνεται αποκλειστικά σε οπαδούς των motorsports και προορίζεται για απαιτητική χρήση στην πίστα, γι’ αυτό φοράει ελαστικά Hankook Ventus S1 Evo Z.

Porsche

Οι συστάσεις για την Porsche είναι περιττές. Το γεγονός ότι μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς με τόσο ακριβά αυτοκίνητα, προτιμάει τη Hankook, τα λέει όλα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια μάρκα με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ και πανίσχυρους κινητήρες σε όλα τα μοντέλα της. Macan, Cayenne, Taycan και Panamera φοράνε Hankook από το εργοστάσιο, σε διαστάσεις από 235/60 R18 έως 315/35 R21. Είναι γεγονός ότι όποιος αγοράσει μια Porsche, εκτός από κύρος και πολυτέλεια, ζητά επιδόσεις και απολαυστική οδήγηση. Η Porsche δεν μπορεί να απογοητεύσει τους αγοραστές των αυτοκινήτων της με τη χρήση ενός όχι και τόσο αποδοτικού ελαστικού, οπότε για να σταθεί στο ύψος των κορυφαίων απαιτήσεων των πελατών της, χρησιμοποιεί Hankook Ventus S1 Evo 2 SUV, Ventus S1 Evo 3 SUV και Ventus S1 Evo 3 EV για την ηλεκτρική Taycan.

Tesla

Μπορεί να μη μετρά πολλά χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου, όμως η Tesla έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μάρκες στον κόσμο. Η καινοτομία και η τεχνολογία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή κάτω από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, με τις κορυφαίες εκδόσεις τους να προσφέρουν επιδόσεις που ντροπιάζουν ακόμη και hypercars. Η ακαριαία παροχή της ροπής από τους ηλεκτροκινητήρες απαιτούν αξιόπιστες λύσεις στο κομμάτι των ελαστικών, προκειμένου η ισχύς να διοχετευθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο δρόμο. Η Tesla εμπιστεύεται τη Hankook για το Model 3, με ελαστικά Ventus S1 Evo 3, διάστασης 265/35 R19.

Volkswagen

Ο τεράστιος ετήσιος όγκος παραγωγής αυτοκινήτων της Volkswagen αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλους τους προμηθευτές της. Η ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης που η γερμανική εταιρία έχει χτίσει με τα εκατομμύρια πελατών της βασίζεται ακόμη και στις μικρότερες λεπτομέρειες. Καθοριστικός παράγοντας, τα ελαστικά που φορούν τα μοντέλα της, Γι’ αυτό και η Volkswagen χρησιμοποιεί ελαστικά της Hankook σε πολλά από αυτά. Από το μικρότερο μοντέλο πόλης up! (Hankook Kinergy Eco με διαστάσεις από 165/70 R14), μέχρι το απίστευτα δημοφιλές Golf (Ventus Prime 2, Ventus S1 Evo 2 διάστασης 235/45 R18), το Tiguan (Ventus S1 Evo 2 SUV, 235/50 R19) και το κορυφαίο Touareg (Ventus S1 Evo 2 SUV, 255/55 R18).

Οικονομία καυσίμου, επιδόσεις, κράτημα, ασφάλεια στο βρεγμένο ή αντοχή στο χρόνο; Όποιο κι αν είναι το ζητούμενο, η Hankook έχει την απάντηση για κάθε premium κατασκευαστή!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...