Πως θα σας φαινόταν το Toyota GR Yaris με ένα ξεχωριστό αεροδυναμικό πακέτο και «πιστάδικο» προσανατολισμό;

Το μικρό hot hatch «εθεάθη» στο Nurburgring. Τι ετοιμάζει άραγε η ιαπωνική εταιρία;

  • -
  • -

Η πίστα είναι το ιδανικότερο μέρος να δοκιμάσεις τα όρια του αυτοκινήτου σου όπως και τα δικά σου. Όταν μιλάμε για πίστες όμως, το Nurburgring κατέχει ειδική θέση στην καρδιά των petrolheads, ενώ αποτελεί και ένα χώρο που παίζει τεράστιο ρόλο στον τομέα της εξέλιξης των αυτοκινήτων, καθώς πολλές εταιρίες δοκιμάζουν και βελτιώνουν τα αυτοκίνητά τους εκεί. Εκεί λοιπόν στην Πράσινη Κόλαση όπως είναι το παρατσούκλι του Nurburgring, εθεάθη για δεύτερη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2020 ένα Toyota GR Yaris λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Πιο συγκεκριμένα το Yaris αυτό φαίνεται να «φέρει» ένα επιπλέον αεροδυναμικό πακέτο στον όμορφο εξωτερικό του διάκοσμο. Αρχικά ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας έχει δεχθεί την προσθήκη αεροδυναμικών βοηθημάτων χρώματος μαύρου. Ταυτόχρονα, έχουν τροποποιηθεί τα εμπρός φτερά και έχει επιλεχθεί μια αεροτομή… που δεν την λες και μικρή!

Όσοι δεν γνωρίζετε πολλά για αυτή την μικρή «ρουκέτα», σας ενημερώνουμε ότι κινείται από ένα 1.600άρι, 3-κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και είναι ικανό να ολοκληρώσει το κλασικό 0-100km/h σε μόλις 5,5 sec. Με αυτή την «πιστάδικη» περιβολή του που βλέπουμε στο Nurburgring, υποθέτουμε ότι η Gazoo Racing δεν θα αρκεστεί μόνο σε αυτά τα νούμερα… Μέχρι να δούμε κάτι πιο επίσημο, ας θυμηθούμε τις εντυπώσεις του Μιχάλη Γεωργιάδη που το οδήγησε στα πλαίσια των WorldCarAwardsTestDrives.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...