Μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κινηθεί κάτω από το νερό; [Video]

Ένα Tesla Model S Plaid βουτάει σε νερό βάθους 2m. Δείτε τι έγινε

  • -
  • -

Θεωρητικά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί πιο εύκολα να κινηθεί κάτω από το νερό, αφού συγκριτικά με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο ή diesel δεν «ρουφάει» αέρα για να λειτουργήσει ο κινητήρας του, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σήμαινε πως θα ρουφούσε νερό με συνέπεια το μοτέρ να σβήσει ή ακόμη και να καταστραφεί.

Από τα προηγούμενα προκύπτει πως ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν μπορεί να οδηγηθεί κάτω από το νερό λόγω του ότι χρειάζεται οξυγόνο κατά την καύση. Αντίθετα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν απαιτεί οξυγόνο για την κίνησή του και αυτό καθιστά δυνατή την οδήγηση κάτω από το νερό, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον κίνδυνο κάποιου βραχυκυκλώματος.

Το Youtube channel Chillin’ with Chet αποφάσισε να κάνει τη δοκιμή και να την καταγράψει σε βίντεο. Επέλεξε μάλιστα ένα ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Tesla Model S Plaid του παρουσιαστή, το οποίο επιχείρησαν να οδηγήσουν κάτω από νερό βάθους 2 μέτρων. Προκειμένου το πείραμα να εκτελεστεί επιτυχώς το αυτοκίνητο δέθηκε με ιμάντες από ένα pick up και προστέθηκαν βάρη ώστε να παραμείνει στον πάτο. Τελικά πέτυχε η δοκιμή; Και το Tesla, ζει; Για την απάντηση δείτε το βίντεο! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...