Opel Astra: Αυτοί είναι οι κινητήρες του ολοκαίνουριου μοντέλου

Δείτε ποια είναι τα διαθέσιμα σύνολα που θα συναντήσουμε κάτω από το καπό του νέου γερμανικού hatchback

  • -
  • -

Με το Opel Astra 6ης γενιάς να βρίσκεται προ των πυλών, είναι ευκαιρία να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα κινητήρια σύνολα που θα εξοπλίζουν το best-seller της γερμανικής μάρκας. Οι κινητήρες βενζίνης και diesel συνοδεύονται για πρώτη φορά, τόσο από υβριδική τεχνολογία, αλλά όπως μάθαμε και στην τελευταία ανακοίνωση της Opel και από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο, ακολουθώντας στα χνάρια των Corsa-e, Mokka-e, Combo-e και Vivaro-e.

Αρχικά να πούμε πως από το λανσάρισμα του θα είναι διαθέσιμο τόσο με κινητήρες βενζίνης και diesel, με αποδόσεις που κυμαίνονται από 110 έως 130 ίππους, αλλά και με δύο plug-in υβριδικά σύνολα απόδοσης 180 και 225 ίππων. Τα Astra που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά θερμικό κινητήρα για την κίνηση τους θα εξοπλίζονται με 6-άρι χειροκίνητο κιβώτιο στον στάνταρ εξοπλισμό, έχοντας την δυνατότητα προαιρετικής αναβάθμισης σε αυτόματο 8 σχέσεων στις ισχυρότερες εκδόσεις. Τα PHEV μοντέλα θα διατίθενται μόνο με το αυτόματο 8-άρι.

Η ηλεκτρική αυτονομία των δύο, σύμφωνα με την Opel θα φτάνει τα 56 km, ενώ αν θέλετε μεγαλύτερη ελευθερία για κίνηση με χρήση αμιγώς ηλεκτρικής ενέργειας, τότε θα πρέπει να περιμένετε για το Astra-e. Πληροφορίες για την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν δημοσιευτεί αλλά είναι πολύ πιθανό οι «επίμαχες» τιμές να υπερβαίνουν τους 136 ίππους και τα 330 km θεωρητικής αυτονομίας του Corsa-e.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...