Από το Ford Model T στο νέο Mustang Mach-E!

Ο Harold Baggott είναι 101 ετών και το πρώτο τιμόνι που έπιασε ήταν αυτό ενός Ford Model T, πίσω στο 1930! Σήμερα, οδηγεί το ηλεκτρικό Mustang Mach-E.

  • -
  • -

Με το Model T, η Ford κατάφερε να γράψει ιστορία στον κλάδο της αυτοκίνησης. Σχεδόν μετά από έναν αιώνα, τα μοντέλα της Ford παραμένουν καινοτόμα και ενδιαφέροντα, ωστόσο όπως είναι λογικό, σε τίποτα δεν θυμίζουν το θρυλικό Model T. Ο Harold Baggott σήμερα είναι 101 ετών. Γεννήθηκε το 1920 και δέκα χρόνια μετά, οδήγησε για πρώτη φορά στη ζωή του αυτοκίνητο. Ήταν ένα Model T, το οποίο η οικογένειά του το χρησιμοποιούσε ως γαλατάδικο.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ FORD MUSTANG MACH-E

Το 1936 ήταν η πρώτη χρονιά που απαιτήθηκε η έκδοση άδειας οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Harold Baggott φρόντισε να την αποκτήσει άμεσα, ενώ μόλις ένα χρόνο μετά, αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Ford 8 Popular έναντι… 100 λιρών. Στα χέρια του δεν έμεινε για περισσότερους από λίγους μήνες αφού το 1938 πήρε ένα Ford Anglia. Η οικογένεια Baggott τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τα μοντέλα της Ford με περισσότερα από 20 αυτοκίνητα να περνάνε από την ιδιοκτησία τους.

Η Ford θέλοντας να τιμήσει τον Harold Baggott, αλλά και να δείξει την εξέλιξη της αυτοκίνησης σε έναν άνθρωπο άλλης εποχής που κάποτε οδηγούσε ένα Model T, του παραχώρησε ένα Mustang Mach-E για μια βόλτα με τα δισέγγονά του, τον Felix και τον Charlie. Ο μεγαλύτερος Felix έχει ηλικία 15 ετών και έχει σαν όνειρο να γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Ο Harold Baggott, δήλωσε μετά τη βόλτα του με το Mustang Mach-E:

«Από την ηλικία των 10 ετών είχα έντονο ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση. Σήμερα νιώθω το ίδιο για την ηλεκτροκίνηση. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ήθελα να βιώσω το συναίσθημα οδήγησης ενός ηλεκτρικού. Δεν είχα μάθει να οδηγώ τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Ήθελα να ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Επιτέλους, είδα και ένιωσα τι θα οδηγούν από εδώ και στο εξής τα δισέγγονά μου».  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...