Bugatti Bolide: Mia καθαρά «πιστάδικη» έκδοση με τιμή και εμφάνιση που προκαλούν δέος!

Ο πρόεδρος της εταιρίας ανακοίνωσε ότι θα παραχθούν μόνο 40 αντίτυπα

  • -
  • -

Η Bugatti δεν παράγει τυχαία αυτοκίνητα αλλά δημιουργεί κατασκευές προσανατολισμένες για ανθρώπους που εκτιμούν την γρήγορη οδήγηση, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με τη μοναδική σχεδίαση. Έτσι η νέα κατασκευή της μάρκας ονομάζεται Bolide, με τις περισσοτερες αλλαγές να μην έχουν γινει στο κινητήριο σύνολο αλλά σε διάσπαρτες κινήσεις για τη μείωση του βάρους. Συνολικά θα παραχθούν μόνο 40 αντίτυπα για χρήση αποκλειστικά σε πίστα και η τιμή τους έχει εκτιμηθεί στα 4.000.000 ευρώ… χωρίς τους φόρους!

Από ότι φαίνεται, ο στόχος επετεύχθη! Το βάρος πλέον έχει περιοριστεί στα 1450kg μαζί με το πλήρες πακέτο ασφαλείας της FIA που περιλαμβάνει αγωνιστικό σύστημα πλήρωσης, ζώνες έξι σημείων και HANS. Ταυτόχρονα ο κινητήρας έχει παραμείνει ο κλασσικός 16-κύλινδρος σε διάταξη W και τα τέσσερα τούρμπο, της Chiron Super Sport, ωστόσο έχει υποστεί αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, στο σύστημα ψύξης αλλά και στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Φυσικά, οι επιδόσεις της θα είναι καταιγιστικές, αν αναλογιστεί κανείς, ότι η Bugatti κάνει λόγο για αναλογία 0,9 κιλών ανά ίππο!

Παράλληλα, οι μηχανικοί της Bugatti εξέλιξαν το αμάξωμα σε αεροδυναμική σήραγγα με πασιφανείς επιρροές από παρόμοια hypercars και φυσικά την F1. Τέλος το Bugatti Bolide θα χρειαστεί ακόμα 3 χρόνια συνεχούς δοκιμών και εξέλιξης, ώστε το 2024 να ξεκινήσουν να παράγονται τα πρώτα μοντέλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...