Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό SUV της Τουρκίας

Το 2022 θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα της TOGG

  • -
  • -

Η τούρκικη αυτοκινητοβιομηχανία  TOGG πρωτοεμφανίστηκε το 2018. Ύστερα, κοντά στα τέλη του 2019 λανσαρίστηκαν τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα της εταιρίας, με το ένα να εμφανίζεται σαν compact sedan και το άλλο σαν C SUV. Το βασικό κοινό στοιχείο αυτών των δύο είναι ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 200 hp που τοποθετείται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Τα νέα θέλουν την SUV έκδοση να κυκλοφορεί στις αρχές του 2022, με τους Τούρκους να ανακοινώνουν ότι μέχρι το 2030  θα προστεθούν στην παραγωγή άλλα 3 αυτοκίνητα.

Ας δούμε καλύτερα τι γνωρίζουμε για αυτό το SUV καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί πολλά στοιχεία ακόμα. Όπως είπαμε και νωρίτερα, τα στοιχεία που έχουμε για τον ηλεκτροκινητήρα είναι μόνο ότι θα παράγει 200 hp. Παράλληλα, για όποιον δεν είναι αρκετά, προστίθεται άλλος ένας ηλεκτροκινητήρας στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου διπλασιάζοντας την συνολική απόδοση του ηλεκτρικού συνόλου και εκτοξεύοντάς την στα 400 hp. Ενώ οι ακριβείς πληροφορίες για την μπαταρία του μοντέλου δεν έχουν δημοσιευτεί, από αυτά που γνωρίζουμε είναι πως η αυτονομία της θα ξεπερνάει τα 500 Km και με μισή ώρα φόρτισης θα φτάνει στο 80% της συνολικής της χωρητικότητας από άδεια. Τέλος σύμφωνα με την εταιρία, το 75% των προμηθευτών της είναι από την αγορά της Τουρκίας και το υπόλοιπο 25% από την Ευρώπη και την Ασία. Εσύ τι πιστεύεις; Θα είχε τύχη στην Ευρώπη ένα ηλεκτρικό SUV Made in Turkey;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...