Σπορ hatchback με 245 ίππους: Cupra Leon eHybrid ή VW Golf GTi;

Μπορεί πραγματικά ένα plug-in hybrid μοντέλο να ξεπεράσει ένα "παραδοσιακό" hot-hatch σε οδηγική απόλαυση;

  • -
  • -

Και εκεί που νομίζεις πως έχει θυσιαστεί κάθε σταγόνα οδηγικής απόλαυσης που μπορεί να προσφέρει ένα σπορ αυτοκίνητο, στον βωμό της οικολογικής συνείδησης και των SUV συνόλων που αυξάνονται εκθετικά, έρχονται αυτοκίνητα όπως το Cupra Leon e-Hybrid, για να σου θυμίσουν τι πάει να πει hot-hatch, χωρίς όμως να απαρνείται τεχνολογίες του σήμερα όπως ο εξηλεκτρισμός.

Αποδίδοντας 245 συνδυαστικούς ίππους χάρη σε ένα 1.400άρη βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, το Cupra έρχεται να κοιτάξει κατάματα τον ισοδύναμο απόγονο του δημιουργού της κατηγορίας, την 8η γενιά του άκρως επιτυχημένου, Volkswagen Golf GTi. Αν και η ιπποδύναμη είναι πανομοιότυπη, αυτή τη φορά έρχεται αποκλειστικά από την χρήση ενός «παραδοσιακού» θερμικού συνόλου 2.000 κυβικών.

Το αποτέλεσμα είναι δύο αυτοκίνητα με κοινό στόχο, αλλά διαφορετική προσέγγιση. Τι λέτε; Κατάφερε το εκμοντερνισμένο Cupra να εκθρονίσει τον κατά πολλούς «Βασιλιά» της κατηγορίας. Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή των δύο μοντέλων ακριβώς από κάτω και στην συνέχεια ψηφίστε στο poll που ακολουθεί το μοντέλο που εσείς θα διαλέγατε για μία βόλτα στην αγαπημένη σας βουνίσια διαδρομή.

Δοκιμή Cupra Leon e Hybrid – VW Golf GTi

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...