Τι κέρδος θα έχουν GM και Wuling για κάθε αυτοκίνητό που παράγουν;

Το νέο αυτοκίνητο της GM υπολογίζεται πως θα αγγίξει τις 400.000 πωλήσεις

  • -
  • -

Η αγορά της Κίνας ανέκαθεν υποστήριζε ότι η ζήτηση φέρνει κέρδος, ακολουθώντας τη λογική προσφέροντας χαμηλότερη τιμή κτήσης του προϊόντος, με μικρότερο κέρδος για την εταιρεία. Πιο απλά, όπως είναι γνωστός σε όλους μας, ως ο κανόνας τιμής- ζήτησης. Έτσι, η General Motors και η Wuling, για κάθε Xcar που πούλησαν το καθαρό κέρδος της πώλησης μεταφράστηκε περίπου στα 12 ευρώ για κάθε ένα αυτοκίνητο. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και για το νέο τους αυτοκίνητο, με το όνομα Hong Guang MINI EV. Η τιμή απόκτησης αυτού του αυτοκινήτου στην Κίνα ξεκινάει από τα 3.400 ευρώ με βάση τις σημερινές αξίες συναλλαγής. Μέχρι το τέλος του 2021, το Hong υπολογίζεται να έχει πουλήσει περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα. Με πρόχειρους υπολογισμούς, το καθαρό κέρδος από τις πωλήσεις του πρόσφατου κινέζικου αυτοκινήτου αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, παρόλο που το νούμερο ακούγεται μικρό για μια αυτοκινητοβιομηχανία, η αλήθεια είναι πως δεν αποτελούν τα μοναδικά τους έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά της Κίνας και της Αμερικής επιβραβεύουν  κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει αυτοκίνητα φιλικά για το περιβάλλον. Αυτές οι οικονομικές ενισχύσεις δεν είναι μικρές και στο παραπάνω νούμερο πρέπει να προσθέσουμε πως για κάθε Xcar που πουλήθηκε επιχορηγήθηκαν 390 ευρώ επιπλέον και για κάθε Hong 2 θετικές μονάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι η κινέζικη αγορά έχει βρει διεξόδους να κερδίζει λεφτά, χωρίς όμως αυτό να επιβαρύνει την τιμή των αυτοκινήτων της. Βέβαια, το Hong Guang είναι ένα αρκετά κόμπακτ μοντέλο που δικαιολογεί εν μέρει την πολύ μικρή αγοραστική του αξία.

Πιο συγκεκριμένα, το Hong Guang παρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Εξοπλίζεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες, με την πρώτη να έχει χωρητικότητα 9,2kWh και τη δεύτερη 13,8 kWh. Η μικρότερη εκδοχή με μία πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία 120 km και το δεύτερο για επιπλέον άλλα 50 km. Η ισχύς του και στις δύο περιπτώσεις είναι 17,4 ίπποι και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 100 km/h. Τι περιμένατε από ένα αυτοκίνητο με λιγότερα από 3.400 ευρώ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...