XBUS: Όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις pick up, camper ή κάτι άλλο, τότε χρειάζεσαι το XBUS (Video)

Πρόκειται για ένα van που μπορεί να μετατραπεί σε όχημα όποιας κατηγορίας θελήσει ο πελάτης

  • -
  • -

Πριν από ένα χρόνο η Electric Brand’s παρουσίασε το eBussy. Σήμερα, μετονομάζεται σε XBUS και αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία στα μέσα του 2022. Όπως θα δείτε στο βίντεο, την παρουσίαση του οχήματος ανέλαβε ο CEO της Electric Brand’s ενημερώνοντας για το εντυπωσιακό μοντέλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία L7e-B2. Οι διαστάσεις του είναι 3.640 x 1.600 x 1.940 mm και το σημαντικότερο όλων είναι πως το χαμηλό βάρος του οχήματος,  κυμαίνεται μεταξύ των 450 και 600kg. Η μεγάλη καινοτομία που το συνοδεύει είναι πως η πλατφόρμα του με την προσθήκη ή αφαίρεση κάποιον πάνελ μπορεί να το μετατρέψει από panel van, σε box van, σε pickup, σε wagon pickup, σε convertible αλλά και σε camper. Μάλιστα, στην camper έκδοση διαθέτει οροφή που μπορεί να επεκταθεί, όπως και πίσω πάνελ, ώστε στο πίσω μέρος να φιλοξενηθεί ένα κρεβάτι δύο ατόμων.



Αναλυτικότερα, εκτός από το εμπρός μέρος και την καμπίνα του οδηγού, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού τα σχήματα που μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες ποικίλουν. Ωστόσο, τα εμπρός φωτιστικά σώματα βρίσκονται σε αρκετά ψηλή θέση ενώ κάνουν χρήση τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό του XBUS επικρατεί ένας μινιμαλιστικός σχεδιασμός με μία μικρή οθόνη και όλα τα υπόλοιπα κουμπιά να βρίσκονται πάνω στο τιμόνι. Κάτι που ισχύει και για τις επιλογές του κιβωτίου ταχυτήτων. Το εντυπωσιακό λιλιπούτειο όχημα έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και σε συνδυασμό με τα λάστιχα παντός εδάφους εξασφαλίζει σε κάθε έκδοση ξεχωριστά σημαντικές off- road δυνατότητες.

Η κίνηση του XBUS μεταφέρεται και στους 4 τροχούς από 4 ηλεκτρικούς κινητήρες τύπου σε καθένα από αυτούς, με τη μέγιστη συνδυαστική ισχύς να φτάνει τα 75hp. Μπορεί αυτά τα νούμερα να προβληματίζουν στην θεωρεία για τις δυνατότητες που έχει το XBUS, αλλά στην πράξη τα 1000 Nm ροπής ακούγονται ικανά να διαχειριστούν τα ελάχιστα κιλά του ΧΒUS. Μάλιστα, οι ελκτικές του δυνατότητες το φέρνουν στην ίδια κατηγορία με τα VolkswagenAmarok και FordRanger, έχοντας την δυνατότητα να μεταφέρει βάρος άνω των 1000kg.



Ενώ οι επιλογές του «τύπου» που θα επιλέξει ο πελάτης ποικίλουν, το ίδιο συμβαίνει και με τις μπαταρίες που συνοδεύουν τους ηλεκτροκινητήρες. Η πρώτη επιλογή αφορά ένα σύνολο με χωρητικότητα 10 kWh που χαρίζει στο πανάλαφρο van 200 Km αυτονομία. Για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω, υπάρχει η επιλογή του πακέτου με τις 30kWh που συνδυάζεται με ηλιακά πάνελ στο επάνω μέρος της οροφής και εξοικονομούν επιπλέον 400 Km σε σχέση με την «μικρή» έκδοση. Όσον αφορά την τιμή του XBUS έχει ανακοινωθεί πως θα ξεκινάει από τις 18.070 ευρώ για την Γερμανία και οι κορυφαίες εκδόσεις. όπως η camper θα αγγίζουν και τις 32.370 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...