Η Land Rover υποστηρίζει την πρώτη πλήρως επανδρωμένη διαστημική πτήση της Virgin Galactic

Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που χρονολογείται από το 2014, οχήματα Land Rover ρυμουλκούν τα διαστημικά οχήματα της Virgin Galactic, μεταφέρουν αστροναύτες και υποστηρίζουν καθημερινές δραστηριότητες

  • -
  • -

Η Land Rover είχε τη δική της συνεισφορά στην αποστολή της Virgin Galactic, η οποία ολοκλήρωσε τη πρώτη της πλήρως επανδρωμένη διαστημική πτήση, με τον ιδρυτή της, Sir Richard Branson, ως έναν από τους τέσσερις Ειδικούς Αποστολής (Mission Specialists).

Το διαστημικό σκάφος με την ονομασία SpaceShipTwo Unity ταξίδεψε με τέσσερις Ειδικούς Αποστολής και δύο πιλότους. Το εξαμελές πλήρωμα ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο διαστημικό αεροδρόμιο America στο New Mexico. Ο Sir Richard έφτασε για την αποστολή του ‘Unity 22’ με ένα Range Rover Astronaut Edition και μετά από μία ασφαλή προσγείωση το σκάφος του ρυμουλκήθηκε από ένα Land Rover Defender 110 μέχρι το σημείο που περίμενε το κοινό.

Η τέταρτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της εταιρείας ήταν η πρώτη που μετέφερε πλήρες πλήρωμα. Τα μέλη του πληρώματος βίωσαν στιγμές πλήρους έλλειψης βαρύτητας και απόλαυσαν απίστευτες εικόνες της Γης από το διάστημα.

Άτομα από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη διαστημική πτήση σε livestreaming, βλέποντας από πρώτο χέρι την εμπειρία που δημιουργεί η Virgin Galactic για μελλοντικούς αστροναύτες.

Πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο εμπορική ‘διαστημική’ εταιρεία. Έχει ήδη υπογράψει με περίπου 600 Μελλοντικούς Αστροναύτες πελάτες, που θα μεταφέρονται στις πτήσεις τους με οχήματα της Land Rover.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ LAND ROVER DEFENDER 110 2.0 D FIRST EDITION

Τα Land Rovers αποτελούν μέρος της καθημερινές ζωής της ομάδας της Virgin Galactic, αναλαμβάνοντας τη ρυμούλκηση των διαστημικών οχημάτων, τη μεταφορά εξοπλισμού και τον καθαρισμό των διαδρόμων πριν από την απογείωση για την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα σε ένα σκάφος σχεδιασμένο για εμπορική χρήση.

Ο ιδρυτής της Virgin Galactic, Sir Richard Branson και ο Chief Creative Officer της Jaguar Land Rover, Prof Gerry McGovern OBE, αποκάλυψαν το Range Rover Astronaut Edition το 2019. Κατασκευασμένα από το τμήμα Land Rover SV Bespoke και διαθέσιμα αποκλειστικά για Μελλοντικούς Αστροναύτες πελάτες της Virgin Galactic, αυτά τα πολυτελή SUV τιμούν τις κοινές αξίες της συνεργασίας και την ιστορική συμβολή της κοινότητας των Μελλοντικών Αστροναυτών να γίνει το διάστημα προσβάσιμο σε όλη την ανθρωπότητα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...