Vixen 21 TD: Τροχόσπιτο με 6κύλινδρο μοτέρ BMW και τελική ταχύτητα 160Km/h!

Βοηθά και ο αεροδυναμικός συντελεστής που είναι κάτω από 0,30 Cd!

  • -
  • -

Το βρήκαμε σε δημοπρασία στο eBay. Πρόκειται για ένα Vixen 23 TD, στο McDade, του Τέξας. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει κάτι, αλλά σίγουρα θα το έχετε δει σε παλιές αμερικανικές ταινίες. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τροχόσπιτο που σχεδιάστηκε από τον Bill Collins, που σχεδίασε και το DeLorean DMC-12. Συνολικά κατασκευάστηκαν 587 μονάδες και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το 366ο στην σειρά.

Ξεχωρίζει φυσικά το αεροδυναμικό του σχήμα που δουλεύει και στην πράξη, εξασφαλίζοντας αεροδυναμικό συντελεστή κάτω του 0,30 Cd, που για ένα τροχόσπιτο είναι εξαιρετικό νούμερο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι πάρα πολύ καλή. Μάλιστα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έβαψε σε χρώμα Alpine white της BMW, το 2018.

Όμως, από τη BMW δεν προέρχεται μόνο το χρώμα. Στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου 21TD βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας της BMW, που αποδίδει 115 hp και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η δε τελική ταχύτητα των 160 Km/h είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής του αλλά και σε σχέση με όσα ισχύουν για τα τροχόσπιτα! Εσείς τι λέτε θα το αγοράζατε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...