Alfa Romeo: Έρχονται πολλά καινούργια μοντέλα

Ανάμεσά τους κάποια SUV αλλά και η αναβίωση της GTV

  • -
  • -

Φουλ επίθεση σχεδιάζει η Alfa Romeo τα επόμενα 10 χρόνια, με πολλά εντελώς καινούργια μοντέλα αλλά με αναβίωση παλαιότερων θρύλων της μάρκας. Πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία από το Μιλάνο βρίσκεται υπό την σκέπη του ομίλου Stellantis και θα επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας, μοιραζόμενη πλαίσια και μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη με τις Peugeot, Citroen, Opel, FIAT κλπ. Το πρώτο που ξέρουμε ήδη είναι φυσικά το plug-in hybrid SUV Tonale που αναμένεται το 2022 και θα είνα το τελευταίο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της FCA. Επίσης, αναμένουμε τις ανανεωμένες Stelvio και Giulia τα επόμενα δύο χρόνια, πιθανότατα με κάποια μορφή υβριδικής τεχνολογίας.

Ένα ακόμη νέο μοντέλο είναι και το Brennero (κωδική ονομασία που πιθανότατα θα αλλάξει). Πρόκειται για ένα κόμπακτ SUV στην κατηγορία Β που θα έχει συγγένεια με τα Peugeot 2008 και Opel Mokka, που σημαίνει πως θα διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Πολωνία και η κυκλοφορία του θα αρχίσει από το 2023.

Λόγος όμως γίνεται και για την αναβίωση της GTV. Πιο συγκεκριμένα o επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean Philipe Imparato, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προοπτική, αν και δεν υπάρχει τίποτε επίσημο ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, θα πρόκειται για ένα κουπέ με δύο ή με τέσσερις πόρτες στα πρότυπα της Σειράς 4 Gran Coupe της BMW. Η δεύτερη επιλογή μοιάζει ως η πιο επικρατέστερη καθώς στην ηλεκτρική της έκδοση θα μπορεί να ανταγωνιστεί την i4 της BMW και το Model 3 της Tesla. Αν ακόμα δεν το έχετε καταλάβει, η νέα GTV θα είναι πιθανότατα αμιγώς ηλεκτρική. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Carlos Tavares, επικεφαλής του Stellantis Group, η Alfa Romeo θα εισβάλλει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης αλλά με τρόπο που θα ταιριάζει στην ιστορία και τις αξίες της μάρκας. Για να δούμε…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...