111 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Χρόνια Πολλά Alfa Romeo!

Έχοντας φανατικό κοινό να την ακολουθεί εδώ και δεκαετίες, η Alfa Romeo γιορτάζει τα 111 χρόνια της με μια σειρά εκδηλώσεων

  • -
  • -

Όταν η A.L.F.A. ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου του 1910, τα αυτοκίνητα της ήταν κόκκινα. Μόλις λίγα χρόνια πριν, στην Ιταλία είχε δοθεί το συγκεκριμένο χρώμα για τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα. Από τότε το κόκκινο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Alfa Romeo.
Στην 111η επέτειο της ίδρυσης της, το Μουσείο της μάρκας στο Arese, καλωσόρισε τους Alfisti σε ένα εορταστικό 4ημερο που θα διήρκησε μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου. Ο κώδικας ενδυμασίας απαιτούσε μόνο ένα πράγμα. Το κόκκινο χρώμα. Το χρώμα που χαρακτηρίζει και τα αυτοκίνητα απ’ όλη την ιστορία της μάρκας, τα οποία εκτέθηκαν ειδικά για τα γενέθλια της. Από αγωνιστικά μοντέλα που βάφτηκαν στο χέρι, μέχρι πρωτότυπα και αυτοκίνητα παραγωγής, όλα σε διάφορες εκδοχές του χρώματος του πάθους.
Το λογότυπο για τα 111α γενέθλια της μάρκας δημιουργήθηκε από το Centro Stile της μάρκας και συνδυάζει το “Biscione” (οχιά) σύμβολο της αριστοκρατικής οικογένειας Visconti με το σταυρό, το σύμβολο της πόλης του Μιλάνο. Ο σταυρός έχει μετασχηματιστεί ώστε να ενώνει τα τρία ψηφία του 111, δημιουργώντας μια νοητή σύνδεση της ιστορίας της μάρκας από τη γέννηση της μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, την ημέρα των γενεθλίων της μάρκας, οι πρώτοι τυχεροί παρέλαβαν τις νέες του Giulia GTA και GTAm από αυτό τον ιερό για τη μάρκα και τους Alfisti χώρο. Το συλλεκτικό supercar δημιουργήθηκε με αφορμή τα 110α γενέθλια της μάρκας, και τώρα, έναν ακριβώς χρόνο αργότερα, οι πρώτοι από τους 500 τυχερούς θα παραλάβουν τις πρώτες μονάδες του τελικού μοντέλου. Η παράδοση αποτέλεσε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, με τους κατόχους να έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους επικεφαλής της Μάρκας, του Τμήματος Σχεδιασμού και του Μηχανολογικού Τμήματος, οι οποίοι τους εξήγησαν τις λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού μοντέλου.
Με την παραλαβή των αυτοκινήτων τους, βρέθηκαν στο κάθισμα της νέας τους Giulia GTA/GTAm και πήραν μέρος στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Μουσείου. Για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το βρυχηθμό του Bi-Turbo V6 κινητήρα των 560 ίππων και να νιώσουν την ώθηση που προσφέρει η κορυφαία για την κατηγορία ειδική ισχύς των 187 ίππων/λίτρο.

Φυσικά η κορυφαία απόδοση του μοντέλου δεν οφείλεται μόνο στον κινητήρα, αλλά και στην ευρεία χρήση προηγμένων ελαφρών υλικών, που εξασφαλίζουν μείωση του βάρους κατά 100 κιλά, σε σχέση με την ήδη εξαιρετική σε αυτό τον τομέα Giulia Quadrifoglio.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...