Πόσο πιστεύεις ότι κοστίζει η κορυφαία έκδοση του DS 4 στη Μ. Βρετανία;

Φουλ εξοπλισμός και premium χαρακτήρας, αλλά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

  • -
  • -

Με το νέο DS 4, η DS Automobiles φιλοδοξεί να μπει σφήνα στο κατεστημένο των BMW Σειρά 1 – Audi A3 – Mercedes-Benz A-Class της πολυτελούς μικρομεσαίας κατηγορίας. Η μάρκα από τη Γαλλία έχει αποδείξει ήδη ότι τα μοντέλα της απευθύνονται στους πραγματικούς λάτρεις της άνεσης, της πολυτέλειας και του στιλ, ειδικότερα μέσα από τα DS 7 Crossback και DS 3 Crossback.

Το νέο DS 4 σύντομα θα κυκλοφορήσει στους δρόμους και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, ως ένας παίκτης μιας κατηγορίας με μεγάλο όγκο πωλήσεων. Η έκδοση La Premiere συνοδεύει το μοντέλο στο ξεκίνημά του και θα είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένες μονάδες που θα πωλούνται για μικρό διάστημα ύστερα από το λανσάρισμα. Στην Αγγλία η τιμή της ξεκινάει από τις 46.500€ (39.950 λίρες).

Στα χρήματα αυτά οι Άγγλοι παίρνουν ένα πολυτελές μικρομεσαίο που εφοδιάζεται με τον τούρμπο τετρακύλινδρο PureTech κινητήρα των 1.6 λίτρων με 225 ίππους και φουλ εξοπλισμό. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα Nappa, τα θερμαινόμενα / κλιματιζόμενα καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, μνήμες και λειτουργία μασάζ, το σύστημα infotainment με δυνατότητα χειρισμού μέσω χειρονομιών και το μεγάλο, έγχρωμο Head-Up Display.

Έξω από το αυτοκίνητο συναντάμε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, φωτιστικά σώματα LED Matrix εμπρός με αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας και ενεργή ρύθμιση δέσμης που φωτίζει τα σκοτεινά σημεία του δρόμου και κατευθύνεται από το τιμόνι και αμάξωμα με διχρωμία, αλλά και νίκελ διακοσμητικά. Η άνεση των επιβατών είναι εγγυημένη χάρη στην ανάρτηση DS Active Scan που προσαρμόζει την απόσβεση ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε δρόμου.

Η έκδοση La Premiere είναι διαθέσιμη και με Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης που συνδυαστικά, αποδίδει 225 ίππους, όσους και η αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.6 PureTech. Η υβριδική βερσιόν όμως, έχει δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης έως και 50 χιλιόμετρα ανά φόρτιση με προφανές όφελος στην κατανάλωση καυσίμου στην καθημερινότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόστος στην Αγγλία ανεβαίνει ψηλότερα από τις 46.500€ της βενζινοκίνητης.

Άλλοι κινητήρες που θα προστεθούν στην γκάμα είναι ο τρικύλινδρος τούρμπο PureTech βενζίνης των 1.2 λίτρων με 130 ίππους, ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζίνης 1.6 PureTech με 180 ίππους και ο τετρακύλινδρος turbodiesel των 1.5 λίτρων με 130 ίππους. Σημειώστε ότι θα έρθουν και οι εκδόσεις Performance Line που θα ξεχωρίζει από τη δυναμική αισθητική και τις σπορ παρεμβάσεις, αλλά και μια ακόμη που θα μεταμορφώνει το DS 4 σε crossover έχοντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και offroad στιλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...