Το 2023 έρχεται η διπλή σύνδεση της Λευκάδας

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια θα γίνει πραγματικότητα σε βάθος διετίας, εξασφαλίζοντας ταχύτητα και ασφάλεια για το ταξίδι από και προς Λευκάδα.

  • -
  • -

Από τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησαν τα έργα διπλής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2020 και η εταιρεία ΑΚΤΩΡ θα αναλάβει την κατασκευή του δρόμου, με ποσοστό έκπτωσης που συνολικά αγγίζει το 51%. Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το έργο αποτελείται από δύο τμήματα, αυτό του Άκτιου-Αγίου Νικολάου και της Βόνιτσας-Λευκάδας.

Ο δρόμος που ήδη υπάρχει θα αναβαθμιστεί σε οδό ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση, ενώ στο κομμάτι Βόνιτσας-Λευκάδας θα παρακαμφθεί ο Άγιος Νικόλαος στον κόμβο που βρίσκεται περίπου στο 6ο χιλιόμετρο. Η εξέλιξη του έργου προχωράει με πολύ γρήγορα βήματα. Η κίνηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο ωστόσο, θα μειώσει ελαφρώς το ρυθμό για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία από και προς τη Λευκάδα.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί τα χωματουργικά έργα και από το φθινόπωρο θα αρχίσουν οι εργασίες στο τμήμα από Άγιο Νικόλαο προς Λευκάδα. Αν δεν παρουσιαστούν μεγάλες καθυστερήσεις, ο νέος δρόμος θα είναι έτοιμος περίπου στο καλοκαίρι του 2023. Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 48 εκατομμύρια ευρώ. Οι άξονες Βόνιτσας-Λευκάδας και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος έχουν μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα και 5 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...