Audi: Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας

Δες πότε σταματά η εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ AUDI Q2 35 TFSI S tronic

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...