Audi και Volkswagen σταματούν την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων

Είναι αυτή η αρχή του τέλους για τους θερμικούς κινητήρες;

  • -
  • -

Η τελευταία τάση της «μόδας» για τις αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως είναι να ανακοινώνουν κακά μαντάτα για το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η Audi έκανε την αρχή και τώρα η Volkswagen ακολουθεί, με τις δύο γερμανικές εταιρείες να δηλώνουν επίσημα πλέον πως σταματούν την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων βενζίνης και diesel. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πέφτουν τίτλοι τέλους, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αντιθέτως και οι δύο κατασκευαστές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να εξελίσσουν τους κινητήρες που ήδη υπάρχουν στην γκάμα τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν να είναι εναρμονισμένοι και για τα επόμενα χρόνια με τα νέα αυστηρότερα όρια που τίθενται στους ρύπους, προδιαγραφών Euro 7.

O CEO της Audi, Markus Duesmann, δήλωσε πως οι προδιαγραφές Euro 7 είναι «τεχνικά μια μεγάλη πρόκληση, την ίδια στιγμή που τα πραγματικά οφέλη για το περιβάλλον είναι ελάχιστα» και ότι τα όρια που έχουν τεθεί «βάζουν μεγάλους περιορισμούς στους κινητήρες εσωτερικής καύσης». Παρ’ όλα αυτά η Audi σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει τα μοντέλα της με θερμικούς κινητήρες για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ παρόμοια σχέδια έχει και η Volkswagen, η οποία δηλώνει πως θα συνεχίσει να εξοπλίζει τα Golf, Passat, T-Roc και Tiguan με KEK για τουλάχιστον ακόμη μία γενιά, αν και πιθανό να χρειαστεί να προσφέρονται αποκλειστικά σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία.

Οι προδιαγραφές ρύπων Euro 7 θα ισχύσουν από το 2025, με τις δύο εταιρείες να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να κάνουν τους θερμικούς κινητήρες που έχουν ήδη στα χέρια τους όσο πιο οικολογικούς γίνεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...