Οδήγηση δίκυκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου: Τόσο κοστίζει η αλλαγή στην άδεια οδήγησης

Η δυνατότητα οδήγησης μικρής μοτοσικλέτας με το δίπλωμα αυτοκινήτου πλέον υπάρχει, ωστόσο για να γίνει αυτό, υπάρχει ένα χρηματικό κόστος.

  • -
  • -

Πλέον στην Ελλάδα θα μπορούμε να οδηγούμε μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού χρησιμοποιώντας δίπλωμα αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει ποικιλία αντιδράσεων, ωστόσο μιλάμε για κάτι που υιοθετείται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

Η πλήρης ενεργοποίηση της διαδικασίας ισοδυναμίας των διπλωμάτων οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορία Β) με εκείνα της οδήγησης ελαφρού δικύκλου (κατηγορία Α1) αναμένεται σύντομα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρονται εδώ.

Ποιο είναι όμως το κόστος για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα οδήγησης μικρής μοτοσικλέτας με το δίπλωμα κατηγορίας Β (αυτοκινήτου); H ενεργοποίηση της ισοδυναμίας για έναν κάτοχο διπλώματος ΙΧ και υποψήφιο δικυκλιστή (ελαφρού δικύκλου) περιλαμβάνει το κόστος των υποχρεωτικών πέντε μαθημάτων (ενδεικτικά ανέρχεται περίπου σε 15-25 ευρώ/ώρα, συνολικά 75-125 ευρώ) και άλλα 30 ευρώ το παράβολο που οφείλει κανείς να καταθέσει στην Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή το συνολικό κόστος κυμαίνεται σε κανονικές συνθήκες στα 105-155 ευρώ.

Πολλοί κάτοχοι διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ενεργοποίησης της δυνατότητας χρήσης μοτοσικλέτας μικρού κυβισμού και προγραμματίζουν ή έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των πέντε υποχρεωτικών μαθημάτων, με τις σχολές οδηγών να αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι έντονο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...