Θα αγόραζες ένα κλασικό MINI με ηλεκτροκινητήρα;

Αν σου αρέσει το concept της ηλεκτροκίνησης και παράλληλα, τα κλασικά MINI έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σου, η LEC σου έχει μια πρόταση.

  • -
  • -

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνέχεια εταιρείες που ασχολούνται με τη μετατροπή παλαιών αυτοκινήτων σε ηλεκτροκίνητα. Μάλιστα, οι περισσότερες προέρχονται από την Αγγλία. Σύμπτωση; Ποιος ξέρει! Το θέμα είναι ότι για να έχουμε τόση προσφορά, μάλλον υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση. Η LEC (London Electric Cars) αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα διαφορετικό project.

O DAVID BECKHAM ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πήρε ένα σύμβολο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το κλασικό MINI και το μετέτρεψε σε ηλεκτροκίνητο. Το μικρό αυτοκίνητο εφοδιάζεται με μπαταρίες 20 kWh στη βασική του έκδοση που προσφέρουν αυτονομία από 100 έως 115 χιλιόμετρα σε συνθήκες εντός πόλης. Αν ο αγοραστής πληρώσει κάτι παραπάνω τότε το κλασικό MINI μπορεί να εφοδιαστεί με μπαταρίες 25 kWh ή 33 kWh, με αυτονομία 145 και 195 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Σε περίπτωση τώρα, που είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχει τη δυνατότητα να κάνει ειδική παραγγελία για μπαταρίες των 40 kWh, σε αυτή την περίπτωση όμως θα χάσει τα πίσω καθίσματα λόγω του μεγάλου όγκου των συσσωρευτών. Οι τιμές για τη βασική έκδοση με την μπαταρία των 20 kWh ξεκινάνε από τις 29.150€. Το μεγαλύτερο σετ των 25 kWh προσφέρεται έναντι των 31.485€ και η μεγάλη μπαταρία των 33 kWh αγγίζει τις 35.000€. Όλες οι τιμές είναι προ φόρων και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το αυτοκίνητο-δότης.

H EVERRATI ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ PORSCHE 964 ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ 

Η φόρτιση της έκδοσης των 20 kWh μπορεί να γίνει μέσα σε έξι ώρες από μια απλή, οικιακή πρίζα ή σε τρεις ώρες αν χρησιμοποιηθεί ένα μικρό Wallbox των 7 kW. Σύμφωνα με τη LEC ο ηλεκτροκινητήρας του MINI αποδίδει 109 ίππους (περίπου τους διπλούς από ένα ορίτζιναλ) και προέρχεται από το Nissan Leaf πρώτης γενιάς. Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι με ειδική παραγγελία του πελάτη, το μικρό MINI μπορεί να δεχτεί και τον ηλεκτροκινητήρα των 150 ίππων από το νέο Nissan Leaf.

Δεν αναφέρεται τι ακριβώς αλλαγές γίνονται για να υποστηριχθεί ο πολύ δυνατός αυτός κινητήρας από το πλαίσιο, όμως σίγουρα υπάρχουν οι ανάλογες επεμβάσεις σε φρένα, τιμόνι, ανάρτηση και αμάξωμα, αλλιώς η οδήγησή του θα απευθύνεται μόνο σε… τολμηρούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...